Rubrica JANDARMERIEI

0
469

În intervalul 16-22 noiembrie, 518 jandarmi au acţionat, la nivelul judeţului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, însumând 172 de misiuni specifice conform competenţelor, din care: 6 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural-artistice şi sportive, 25 în cooperare/colaborare cu alte instituţii, 12 de restabilire a ordinii publice şi salvare, 35 de mandate de aducere şi 94 de misiuni de menţinere specifice în sistem integrat şi independent pe raza localităţilor urbane şi rurale.
Jandarmii au intervenit în diverse situaţii pentru aplanarea stărilor conflictuale şi asigurarea climatului de normalitate, fiind aplicate 105 sancţiuni contravenţionale. Pe timpul patrulărilor independente, având în vedere neregulile depistate, efectivele de jandarmi au constatat 4 fapte cu caracter penal, cu 3 făptuitori, iar pentru 3 fapte penale săvârşite de 3 autori, constatate în sistemul integrat de ordine publică, s-au întocmit actele premergătoare, fiind predate organelor de cercetare penală competente.
Dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică, prin 74 de jandarmi zilnic.
Cu ocazia activităţilor de patrulare în mediul urban, jandarmii au constatat 77 de fapte contravenţionale, dintre care 41 pentru tulburarea liniştii publice, scandaluri, refuz de legitimare, consum de alcool în spaţii publice sau nerespectarea normelor de acces în instituţii publice, 27 la prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.
În mediul rural, au fost sesizate 28 de fapte contravenţionale, dintre care 11 pentru provocare de scandaluri, tulburări ale liniştii publice, refuz de legitimare, consum de alcool în locuri publice şi 17 nereguli la Legea nr. 171/2010 – ridicare resturi exploatare forestieră.
Pe timpul executării misiunilor specifice, au fost legitimate 112 persoane, 5 persoane fiind conduse la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.