Europa trebuie să rămână a europenilor!

0
513

Au trecut unsprezece zile de la atacurile teroriste din Paris, în care au murit 130 de oameni. Bruxelles, capitala Uniunii Europene, se află în continuare sub alertă de ameninţare teroristă, şcolile şi metroul au fost închise, iar în Franţa, ghiozdanele copiilor sunt percheziţionate la intrarea în şcoală.

Viaţa oamenilor a fost puternic afectată, normalitatea şi liniştea nu se mai regăsesc acum în Europa, cu siguranţă nu aşa trebuie să se desfăşoare viaţa de zi cu zi a unui cetăţean european. Cauzele ce au generat această criză sunt vechi şi multiple, însă mesajul recent a lui Jean Claude Junker, preşedintele Comisiei Europene, evidenţiază cel mai bine atitudinea greşită ce a împins continentul european într-un haos nemaintâlnit de la al Doilea Război Mondial încoace. ,,Astăzi, Europa reprezintă o rază de speranţă, un loc al stabilităţii pentru femeile şi bărbaţii din Orientul Mijlociu. Este un lucru de care să fim mândri, nu de care să ne fie teamă.” Asta spunea Junker în cadrul unui discurs din 9 septembrie 2015.
După mai bine de două luni, dinamica evenimentelor îl contrazice profund, ostilitatea este acum sentimentul nostru în raport cu toţi aceşti refugiaţi, iar frica a devenit o realitate permanentă în rândul europenilor.
Toate aceste evenimente au fost anticipate, încă de anul trecut, de preşedintele Traian Băsescu. Din păcate, ceilalţi lideri politici nu au luat în seamă avertismentele sale, iar acum cetăţenii plătesc cu viaţa neglijenţa lor. Traian Băsescu este cel care a subliniat permanent incompatibilitatea dintre creştinism şi islamism, precum şi diferenţele culturale între europeni şi musulmani.
Europa a reuşit să dezvolte o separaţie între biserică (creştinism) şi stat. Aceast principiu generând în mare parte modernitatea europeană. Din păcate, în ţări precum Siria sau Irak, nu s-a făcut această distincţie între islam şi stat. Sharia, legea islamică inspirată de principii religioase, reglementează toate aspectele vieţii sociale, politice şi economice. Cosecinţa acestui aspect se vede astăzi în comportamentul musulmanilor din Europa şi, cu precădere, în rândul musulmanilor radicalizaţi.
Cu toate că trăiesc aici de 2-3 generaţii, o bună parte din ei formează comunităţi închise şi îşi raportează viaţa privată tot la legea islamică. Toate acestea duc la o incapacitate de integrare şi de adoptare a valorilor europene.
Traian Băsescu, preşedintele Mişcării Populare, avea dreptate când spunea că: “Nu trebuie ca în numele unor principii de binefacere să permitem islamizarea Europei şi consolidarea terorismului pe teritoriul Uniunii Europene.”
Cred cu tărie că România nu trebuie să primească refugiaţi, iar Europa are nevoie mai mult ca niciodată de decizii politice responsabile, care să aibă în vedere protejarea propriilor cetăţeni.
Adrian TODORAN,
preşedinte Mişcarea
Populară Maramureş

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.