Poveste de toamnă cu premii

0
500

Marele premiu al festivalului-concurs de romanţe „Poveste de toamnă” a ajuns în acest an în Alba Iulia. Juriul format din specialişti a decis să acorde trofeul concursului Georgetei Plută din Alba Iulia. Spectatorii prezenţi la Gala de decernare a premiilor, desfăşurată duminică, 22 noiembrie, s-au putut bucura de un adevărat festin cultural: de la recitaluri de poezie, teatru şi dans până la momente muzicale de operă şi operetă.

O poveste romanţată de toamnă a fost depănată pe note muzicale la Teatrul Municipal Baia Mare, în acest sfârşit de săptămână. Pentru al cincilea an consecutiv, Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a organizat festivalul-concurs Poveste de toamnă. În competiţie s-au înscris 17 concurenţi.
Solişti cu experienţă artistică, bine pregătiţi şi cu studii de specialitate au încercat să cucerească trofeul festivalului-concurs Poveste de toamnă. Au fost concurenţi din toată ţara: Bucureşti, Alba Iulia, Bacău, Braşov, Chişinău.
„Acum, pe sfârşitul unei toamne frumoase, a avut loc acest festival care a pornit cu încredere de la început, cu implicare şi seriozitate din partea tuturor celor care au participat, a organizatorului principal, Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania, a co-finanţatorului nostru principal, Consiliul Judeţean Maramureş, a concurenţilor care au venit la toate ediţiile din toată ţara, dar şi a juriului care în fiecare an şi-a dovedit profesionalismul, obiectivitatea şi seriozitatea, pentru că laureaţii festivalului nostru şi cei care au urcat pe podium au mers la alte festivaluri de gen din ţară. Dăm exemplul Festivalului Crizantema de Aur, unde au luat premii. În acest an, marele premiu a fost câştigat de Rodica Pop Seling la Târgovişte, cea care a fost laureata ediţiei trecute din Baia Mare a festivalului-concurs Poveste de toamnă”, a declarat directorul Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, Iuliana Dăncuş.
„Povestea de toamnă” a avut, aşadar, duminică, 22 noiembrie, de la ora 17.00,  Gala laureaţilor şi recitalurile. Printre cei care au susţinut recitaluri în ultima zi a festivalului s-au numărat: interpreta de muzică populară Angela Buciu, preşedintele Operei Grup Project, Alexandru Mânzat, soprana Natalia Buciuman, absolventă a Liceului de Arte din Baia Mare, laureata de anul trecut, Rodica Pop Seling. Aceştia au făcut parte şi din juriul de specialitate. Lor li s-a adăugat directorul Teatrului Regina Maria din Oradea, Daniel Vulcu, împreună cu care ansamblul îşi doreşte să dezvolte o colaborare culturală, dar şi preotul Petrică Covaciu şi Eduard Albina. În urma prestaţiei concurenţilor, juriul a deliberat. Marele premiu a fost câştigat de Georgeta Plută din Alba Iulia. Următorii câştigători au fost: locul I – Doina Moroşanu din Vaslui, locul II – Maria Ioana Dan din Cluj Napoca, locul III – Neamţu Aurel din Iaşi şi Romeo Zaharia din Ploieşti. O menţiune a fost acordată lui Adrian Stănilă din Braşov. Premiul special Titus Perşe a fost obţinut de Ion Ioniţă din Bucureşti, iar premiul special „Asociaţia Culturală Group Opera Project” a fost acordat Mariei Lobonţ din Cluj-Napoca. Atât concurenţii, cât şi membrii juriului au fost premiaţi de către Iuliana Maria Dăncuş, director al Ansamblului Folcloric Naţional “Transilvania” cu diplome, trofee, dar şi cărţi, din partea Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” din Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.