Prefectul Anton Rohian în Transcarpatia

0
630

Sâmbătă, 21 noiembrie, prefectul Maramureşului, ing. Anton Rohian, s-a deplasat în Slatina, Ucraina, unde a avut o întâlnire cu viceguvernatorul Transcarpatiei, Mihailo Mihailovici. La întrunire au participat şi primarul Slatinei, Gheorghe (Iuri) Uhali şi primarul localităţii Biserica Albă, Gheorghe Berinde.
Discuţiile s-au axat pe problemele românilor şi pe cooperarea transfrontalieră. De asemenea, ing. Anton Rohian şi Mihailo Mihailovici  au vorbit despre podul care urmează să fie ridicat între Sighetu Marmaţiei şi Biserica Albă şi despre posibila înfrăţire a oraşului Hust (34.000 locuitori) cu municipiul Sighetu Marmaţiei.
Oficialii s-au deplasat la Biserica din Slatina, care îşi celebra hramul, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, precum şi aniversarea a 120 de ani de la punerea pietrei de temelie. La iniţiativa ing. Anton Rohian, pe biserică a fost montată o placă amintind faptul că aici se odihneşte Episcopul greco-catolic de Oradea şi Gherla, ctitor al sfântului DSC_0363lăcaş, Mihail Pavel, născut în Recea (1827-1902). Pe placă este inscripţionat un citat din Liviu Rebreanu: “Numai credinţa neclintită mântuieşte pe om aici şi dincolo deopotrivă. Credinţa e puntea vie peste prăpăstiile dintre sufletul zbuciumat şi lumea plină de enigme, şi mai cu seamă între om şi Dumnezeu”. Prefectul Anton Rohian a depus o coroană de flori la piatra de mormânt a episcopului Mihai Pavel şi i-a oferit părintelui Dorin Bileţchi o diplomă aniversară. Preotul, la rândul său, i-a dăruit prefectului Rohian o icoană a Sfântului Iov de Uglea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.