Salarii întârziate, în Vişeu de Jos

0
569

Asistenţii personali din Vişeu de Jos vor să-şi facă sindicat. Oamenii sunt decişi să recurgă la o astfel de iniţiativă pentru a fi siguri că-şi obţin drepturile salariale. În Vişeu de Jos, asistenţii persoanelor cu handicap nu şi-au încasat salariile de mai bine de patru luni, perioadă în care aceştia au reclamat că abia reuşesc să se mai descurce cu bolnavii pe care îi au în îngrijire, ţinând cont şi de tratamentul costisitor pe care trebuie să-l urmeze persoanele cu dizabilităţi.
Liderii Cartel Alfa Maramureş au avut deja primele discuţii cu îngrijitorii persoanelor cu handicap în vederea constituirii noului sindicat. În plus, s-au purtat discuţii şi cu autorităţile locale şi judeţene pentru ca oamenilor să li se acorde restanţele salariale. „România după 25 de ani de la căderea comunismului încă este asuprită. Oamenilor le este frică să vorbească. Le-am dat timp să se gândească şi să vedem cum procedăm pentru a strânge membrii de sindicat, pentru a constitui sindicatul. Primarii sunt şi ei sceptici la început, dar vom încerca să-i convingem în cadrul discuţiilor că împreună reuşim să facem ce trebuie pentru oameni”, a spus liderul Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu. Autorităţile maramureşene au promis că în această săptămână vor achita asistenţilor personali din Vişeu de Jos, plăţile restante pentru august şi septembrie, iar în decembrie se vor da restanţele pentru octombrie şi noiembrie. Liderii Cartel Alfa au mai arătat că între timp aşteaptă să vadă dacă şeful statului va promulga legea ce vizează creşterea salarială cu 25 la sută a lefurilor pentru salariaţii din primării. „Aici discutăm şi de asistenţii personali care sunt angajaţi ai primăriilor. În primul rând ne interesează sursa financiară de unde vor proveni banii pentru majorarea salarială”, a mai spus Florin Hossu.
Totodată, sindicaliştii Cartel Alfa se pregătesc să intenteze procese şi pentru ca asistenţii personali să-şi recupereze banii pentru orele lucrate sâmbăta şi duminica, dar şi în sărbători legale. „Parlamentarii îşi măresc salariile şi indemnizaţiile şi cu 300 la sută, uitând că România este locuită şi de cei care îngrijesc persoanele cu handicap”, a adăugat liderul Cartel Alfa Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.