Poliţiştii au confiscat pomi de Crăciun…

0
466

În această perioadă, poliţiştii maramureşeni acţionează pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul tăierii, transportului şi comercializării pomilor de Crăciun. Ei vor efectua controale în trafic, în pieţe şi târguri, pentru a verifica dacă se respectă prevederile legale privind operaţiunile desfăşurate în acest domeniu şi pentru a identifica şi sancţiona persoanele care comit abateri.
Marţi, 24 noiembrie, poliţiştii din Suciu de Sus au oprit în trafic un autovehicul, care se deplasa pe DJ 109F, între localităţile Băiuţ şi Lăpuş. În urma controlului, poliţiştii au găsit pomi de Crăciun pentru care, şoferul, un tânăr de 31 de ani, din comuna Băiuţ, nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă.
Pomii transportaţi ilegal au fost confiscaţi, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional.

… şi 280 de pachete cu ţigări de contrabandă

În cadrul unei acţiuni organizate pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun, poliţiştii din Şomcuta Mare şi Valea Chioarului au identificat două persoane care deţineau în vederea comercializării ţigări de contrabandă.
• Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Valea Chioarului, deţinea în vederea comercializării 90 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Poliţiştii au confiscat ţigările şi l-au sancţionat contravenţional pe bărbat.
• Si poliţiştii Biroului Judeţean Transporturi Maramureş au identificat o băimăreancă, în vârstă de 61 de ani, pe numele căreia a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.     În urma controlului efectuat într-un bar şi anexa acestuia, situate în incinta staţiei CFR Baia Mare, poliţiştii au găsit 190 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană ce aparţineau angajatei localului public.
Ţigările au fost confiscate, iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea lor la răspundere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.