„Seara de veghe” – Ceaiul anti-violenţă

0
881

Ieri, 25 noiembrie 2015, în Piaţa Millennium din Baia Mare s-a desfăşurat o acţiune stradală comemorativă de sensibilizare a opiniei publice şi activism împotriva violenţei, sub genericul „Seara de veghe”- Ceaiul anti-violenţă, organizată în cadrul Campaniei Celor 16 zile de Activism Împotriva Violenţei Asu­pra Femeii.

Acţiunea a avut  drept scop informarea, sensibilizarea, creşterea conştientizării opiniei publice cu privire la violenţa la care sunt expuse femeile în relaţia de cuplu, precum şi la consecinţele violenţei asupra sănătăţii fizice şi emoţionale a femeilor agresate. Organizatorii au dorit astfel să atragă atenţia cu privire la faptul că protecţia femeilor agresate de către partenerii de viaţă trebuie să reprezinte o prioritate la nivelul comunităţii locale.
S-a organizat o seară de veghe în memoria femeilor care au murit de pe urma violenţei în familie, cu expunerea „Martorelor tăcute”, s-au aprins candele şi s-au lansat lampioane. S-au distribuit de asemenea materiale informative – fluturaşi cu mesaje antiviolenţă, pliante cu informaţii despre ordinul de protecţie.
Acţiunea s-au desfăşurat de către mai multe organizaţii:  SPAS Maramureş, AFIV Artemis Baia Mare, Asociaţia YMCA Baia Mare, Federaţia YMCA România, Asociaţia Femina XXI, în colaborare cu IPJ Maramureş şi cu sprijinul Restaurantului Millennium Baia Mare.
Campania Celor 16 zile de Activism Împotriva Violenţei Asupra Femeii a început ieri, 25 noiembrie 2015, şi se încheie în 10 decembrie 2015 – de Ziua Drepturilor Omului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.