Predai casa şi ai scăpat de credit!

0
464

Proiectul de lege care permite românilor cu credite imobiliare să predea locuinţa băncii şi să scape de rate a fost adoptat, miercuri, 25 noiembrie, de Camera Deputaţilor, care este for decizional. Actul normativ a trecut cu 233 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere

Rămîne de văzut dacă legea va fi atacată la Curtea Constituţională, aşa cum au dat de înţeles bancherii, care sînt nemulţumiţi de măsură. În caz contrar, va fi trimisă spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis, care are două posibilităţi: fie să o trimită înapoi în Parlament, spre reexaminare, fie să îşi dea acordul, în forma actuală, fără modificări.
Iniţiatorul măsurii, deputatul PNL Daniel Zamfir, a declarat că proiectul vine în ajutorul celor 800.000 de familii care nu mai pot să-şi plăteasca ratele la bancă pentru că salariile lor sînt mai mici decît erau cînd au contractat împrumutul.
Debitorii care vor vrea să beneficieze de această lege vor notifica banca de faptul că vor să renunţe la locuinţă, iar în 15 zile va fi trimisă darea în plată. Totul se va face la notar, iar instituţia financiară nu are voie să refuze o astfel de cerere, potrivit lui Daniel Zamfir.
Nicolae Cinteză, directorul diviziei de supraveghere de la Banca Naţională a României, a spus că nu este de acord cu această măsură, pentru că îi ajută pe cei care au luat credite imobiliare în scop speculativ şi ar putea provoca falimentul unei bănci.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.