Situaţii conflictuale, aplanate de jandarmi

0
545

În Sighetu Marmaţiei

Miercuri, 25 noiembrie a.c., printr-un apel 112, primit la ora 15.05, se sesizează faptul că pe fondul unor discuţii în contradictoriu, un tânăr provoacă scandal. La faţa locului s-a deplasat echipa de intervenţie a jandarmilor sigheteni care a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, acţionând pentru aplanarea situaţiei tensionate. Autorul a fost identificat în persoana sigheteanului Vasile T., 17 ani, fiind fiul apelantei. Conflictul a fost aplanat de către forţele de ordine ale jandarmeriei, tânărul sighetean fiind sancţionat cu amendă contravenţională. Totodată, apelanta, identificată ca fiind  Maria B., a solicitat, prin serviciul 112, un echipaj al ambulanţei pentru a-l transporta pe fiul ei la spital, pentru îngrijiri medicale specifice în urma atacului de panică suferit.

În Baia Mare

Şi jandarmii băimăreni au fost solicitaţi pentru asigurarea măsurilor specifice şi restabilirea stării de normalitate. Astfel, în urma apelului 112, echipa de intervenţie a asigurat măsurile de ordine publică şi sprijin în limitarea efectelor situaţiei de urgenţă la incendiul de la Italsofa, unde un siloz pentru rumeguş a luat foc. La ora 17.35, o altă solicitare a venit de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, secţia UPU, unde o persoană a devenit recalcitrantă. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a manifestat un comportament neadecvat şi a adresat injurii asistentului social de serviciu, pe motiv ca el aşteaptă prea mult pentru a-i fi consultaţi copiii. Jandarmii din patrula de ordine publică au identificat persoana în cauză, aplicând şi amenda contravenţională prevăzută de lege.
După lăsarea serii,  jandarmii au fost solicitaţi pentru constatarea faptelor antisociale şi dispunerea măsurilor legale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, în cazul unui furt de telefon mobil, respectiv stabilirea identităţii unei persoane la secţia UPU.  În urma unei sesizări privind tulburarea liniştii publice şi scandal pe strada Barajului, jandarmii au acţionat pentru restabilirea stării de normalitate şi aplicarea măsurilor contravenţionale specifice.

Jandarmii montani sînt pregătiţi pentru sezonul de iarnă

În conformitate cu prevederile Planului de Măsuri „Sărbători de Iarnă în Siguranţă”, aprobat de ministrul Afacerilor Interne, în perioada sezonului rece, Jandarmeria Română a dispus intensificarea măsurilor şi suplimentarea efectivelor, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranţă şi linişte publică, dar şi soluţionarea operativă a sesizărilor cetăţenilor.
Ca urmare apropierii imi­nente a sezonului de iarnă, Jandarmeria Montană de pe raza judeţului Maramureş şi-a intensificat pregătirile în zona staţiunilor montane, pe traseele turistice şi în zonele unde este posibil să se producă aglomerări de persoane, organizarea de evenimente specifice sezonului de iarnă, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale. Au fost verificate şi pregătite materialele montane specifice de intervenţie şi salvare, dar şi mijloacele auto din dotare – ATV-urile. Totodată, jandarmii montani vor fi însoţiţi şi de către câinele de serviciu, specializat în căutarea şi salvarea victimelor prinse în avalanşe.
Pentru a veni în sprijinul turiştilor şi iubitorilor sporturilor de iarnă, Jandarmeria Montană are dispuse posturi în staţiunile turistice Borşa, Cavnic, Şuior-Mogoşa şi Valea Vaserului, unde vor desfăşura activităţi pentru informarea, îndrumarea şi acordarea de asistenţă turiştilor aflaţi în dificultate, axându-se în permanenţă pe accentuarea prezenţei în zona pârtiilor de schi şi a celorlalte amenajări (săniuş, snowboard etc.).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.