Volkswagen promite că va rezolva 90% din motoarele trucate din Europa

0
328

Scandalul Volkswagen pare să îşi fi găsit o rezolvare parţială, directorul executiv Matthias Mueller anunţînd că a ajuns la un acord cu KBA, organismul cu rol regulator din Germania, soluţia urmînd să fie implementată şi în restul Europei.
Oficiali din cadrul companiei susţin că Volkswagen a obţinut deja aprobarea de a efectua intervenţii de reglare a emisiilor de noxe pe 70% din motoarele diesel pe care a fost instalat softul menit să înşele testele oficiale.
Europa pare să fie ca şi rezolvată, în contextul în care soluţiile aprobate de autorităţile germane pentru remedierea problemelor motoarelor diesel de pe maşinile produse de grupul Volkswagen vor fi aplicate în tot restul UE.
Conform experţilor companiei, motoarele diesel de 1,2 litri nu vor avea nevoie decît de un update la software-ul mincinos, planul urmînd a fi înaintat către autorităţile din Germania.
Rezolvarea problemei la motoarele de 1,6 litri s-ar putea să fie mai simplă decît s-a estimat iniţial, maşinile avînd nevoie doar de cîteva modificări la filtrele de aer.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.