1 Decembrie – împreună de Ziua Naţională

0
674

Efectivele de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  Maramureş vor acţiona şi în acest an pe raza judeţului pentru a asigura buna desfăşurare a manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României.
În acest sens, marţi, 1 Decembrie, jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la activităţile dedicate Zilei Naţionale a României în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Şomcuta Mare, Vişeu de Sus şi Borşa.
Între orele 10 şi 12, la Monumentul Ostaşului Român din Baia Mare, se desfăşoară activităţi culturale şi comemorative cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României, iar jandarmii vor participa la parada detaşamentului militar al Garnizoanei Baia Mare.
În municipiul Sighetu Marmaţiei, între orele 11 şi 13, se desfăşoară activităţi culturale şi comemorative, la care jandarmii sigheteni vor asigura măsurile specifice de ordine publică la activităţile preconizate, care vor debuta cu o adunare solemnă la Sala de concerte „George Enescu”, urmată de depuneri de coroane la monumentele şi cimitirele din localitate – la Bustul „Academician Dr. Ioan Mihaly de Apşa”, Monumentul eroilor căzuţi pentru reîntregirea neamului şi Cimitirul martirilor neamului – iar în jurul orei 13, la spectacolul susţinut de Ansamblul folcloric „Titiana”, în scuarul de la Curtea Veche.
Şi la Vişeu de Sus, sunt organizate activităţi culturale şi comemorative, în intervalul orar 12-13. Activităţile vor debuta cu o deplasare în coloană a participanţilor, de la sediul Primăriei Vişeu de Sus până la Monumentul eroilor vişeuani.
La Şomcuta Mare, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României se vor desfăşura la Monumentul Eroilor din Parcul central, începînd cu ora 12.
În scopul preîntâmpinării apariţiei evenimentelor, incidentelor nedorite, jandarmii adresează rugămintea tuturor participanţilor la manifestări de a se conforma indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scene şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. De asemenea, pentru evitarea unor situaţii neplăcute, jandarmii recomandă supravegherea copiilor, acordarea atenţiei bunurilor şi obiectelor personale.
La mulţi ani, români! La mulţi ani, ROMÂNIA!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.