Ambarcaţiune de salvare

0
701

În dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a intrat o ambarcaţiune nouă, cu chilă rigidă, pentru intervenţie şi salvare. Ambarcaţiunea, destinată misiunilor pe lacuri şi rîuri, are caracteristici tehnice şi echipare deosebite. Cu o lungime totală de aproape 5 metri, aceasta permite transportul unui număr maxim de 8 persoane şi este prevăzută cu loc pentru targă adiţională.
Ambarcaţiunea este pro­pulsată de un motor, care asigură o viteză maximă de 45 de kilometri pe oră, cu două persoane la bord, este echipată cu o instalaţie de guvernare (timonă/volan) acţionată hidraulic, ceea ce permite o manevrare uşoară, are la un bord un binoclu naval şi unul pentru vedere pe timp de noapte, precum şi staţii de emisie-recepţie.
Ambarcaţiunea este transpor­tată pe şosele, montată pe o remorcă, ceea ce permite deplasarea rapidă pînă la locul intervenţiei. Ambarcaţiunea a fost achiziţionată de către IGSU prin programul POS-MEDIU.

Intervenţii

Pompierii militari maramureşeni au intervenit la 3 situaţii de urgenţă. Prima a fost la un incendiu, izbucnit la un autocamion, căruia i-a ars roata din dreapta spate.
A doua a vizat un incendiu, izbucnit la podul unei case din Vişeu de Sus, unde flăcările au distrus circa 8 metri pătraţi din acoperişul de lemn al casei.
O ultimă intervenţie a fost în Sighetu Marmaţiei, unde pompierii au intervenit la descarcerarea unor persoane rămase blocate în urma unui accident rutier. Una dintre cele 3 victime a fost transportată la spital.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.