De la 1 decembrie au crescut toate salariile la stat

0
583

– 15% pentru profesori şi 10% pentru ceilalţi bugetari; medicii primiseră, de la 1 octombrie, 25% –
Din 1 decembrie a.c., salariile mai multor categorii de bugetari cresc cu 10%, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. În forma sa iniţială, proiectul de lege prevedea doar majorarea salariilor din sănătate şi asistenţă socială cu 25%, dar comisiile de specialitate din Parlament au decis o majorare cu 10% şi pentru ceilalţi bugetari. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 24 noiembrie, legea care prevede majorarea cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor care nu beneficiază de alte creşteri salariale.
Legea nr. 293/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 884, la o zi după ce şeful statului promulgase documentul.
Potrivit legii care aprobă Ordonanţa 35/2015, în sănătate lefurile au crescut cu 25% la 1 octombrie, în învăţământ cresc cu 15%, de la 1 decembrie, iar ceilalţi bugetari primesc şi ei, tot de la 1 decembrie, salarii cu 10% mai mari. De mărirea salarială vor beneficia toţi salariaţii din Educaţie – atât cadrele didactice, cât şi personalul auxiliar.
Şi asistenţii sociali urmează să beneficieze de o creştere salarială, dar de 25%, potrivit actului normativ promulgat de preşedintele Klaus Iohannis.
Aceste majorări salariale se adaugă celor 25% în plus, acordate medicilor, prin ordonanţă de urgenţă, începând cu data de 1 octombrie, majorare care este deja în vigoare. Cele 3 categorii de majorări presupun costuri suplimentare de 6,5 miliarde lei, în bugetul anului viitor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.