Doi băimăreni sînt cercetaţi pentru furt

0
543

Joi, 3 decembrie, poliţiş­tii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au identificat doi băimăreni, în vârstă de 21 şi 35 de ani, bănuiţi că ar fi comis două furturi pe raza municipiului. Bărbatul de 35 de ani, care este recidivist, a fost reţinut, pentru 24 de ore, şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.
Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că, în luna septembrie, cei doi băimăreni ar fi sustras o geantă, o pereche de ochelari, un aparat de fotografiat şi un telefon mobil dintr-un autoturism aflat în parcarea unei societăţi comerciale din Baia Mare. Valoarea prejudiciului cauzat este de 4.000 lei.
De asemenea, în luna octombrie, cei doi bănuiţi au profitat de neatenţia angajaţilor unei societăţi comerciale şi au sustras un acumulator auto şi 6 disjunctoare, cauzând un prejudiciu în valoare de 560 lei.
Prejudiciul a fost recuperat parţial şi restituit părţilor vătămate.

Urmărit internaţional pentru şantaj şi furt

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Baia Mare au identificat un bărbat, pus în urmărire naţională de la sfârşitul lunii septembrie 2015. Pe numele acestuia, autorităţile germane au emis mandat european de arestare. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din Vrancea, este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de şantaj, extorcare sub formă de furt şi furt în formă agravată.
El a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus reţinerea lui, şi urmează a fi prezentat Curţii de Apel cu propunere de arestare preventivă.

La Sighetu Marmaţiei, sărbători de iarnă în siguranţă!

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei au acţionat, în baza planului „Sărbători de iarnă în siguranţă”, pentru protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite.
Joi, 3 decembrie, poliţiş­tii au verificat peste 40 de persoane fizice şi juridice, care au ca obiect de activitate comercializarea de produse alimentare, legume, fructe, băuturi alcoolice, ţigări, jucării şi obiecte ornamentale. De asemenea, au fost controlate şi trei mijloace de transport.
În urma verificărilor, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, însumînd peste 10.000 lei, au confiscat obiecte de îmbrăcăminte şi produse alimentare în valoare de aproximativ 4.500 lei şi au ridicat în numerar 700 de lei.
Poliţiştii de la Poliţia Sighetu Marmaţiei au verificat 11 societăţi comerciale, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale şi au fost confiscate bunuri estimate la valoarea de 1.500 lei. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 14.366 lei. De asemenea, în cadrul acţiunii desfăşurate, au identificat trei persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de furt şi au pus în aplicare trei mandate de aducere.
În Baia Mare, percheziţie domiciliară la o persoană bănuită de contrabandă cu ţigări
Poliţiştii Biroului de Combatere a Contrabandei au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Baia Mare, la imobilul unui băimărean, bănuit de comiterea infracţiunii de contrabandă, unde au găsit şi confiscat 750 de pachete cu ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană, netimbrate în România, în valoare de 8.390 lei.
Ţigările au fost confiscate, iar cercetările continuă pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor participanţilor la comiterea faptei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.