Solidari cu Andrei! Băimărenii sunt un colectiv

0
510

Sub acest slogan, un grup de voluntari băimăreni lansează astăzi, 5 decembrie, în mediul online, o campanie de strîngere de fonduri ce are ca scop mobilizarea societăţii băimărene într-un gest de susţinere şi solidaritate faţă de familia tînărului băimărean Andrei Cătălin Szilagyi, rănit în incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti în data de 30 octombrie.
Strîngere de fonduri cu ajutorul urnelor şi evenimentelor caritabile
Astfel, în mediul online, internauţii pot găsi mai multe detalii despre campanie pe pagina de Facebook „Solidari cu Andrei”, destinată exclusiv acestui demers. Voluntarii iniţiatori doresc să extindă campania prin strîngerea de fonduri cu ajutorul urnelor. Tocmai de aceea, în această perioadă, echipa de tineri identifică parteneri ai campaniei, spaţii de alimentaţie publică în care vor fi amplasate urne pentru strîngerea de bani. Locaţiile urnelor vor fi indicate atît pe pagina de Facebook, cît şi prin intermediul partenerilor media. Banii colectaţi din urne vor fi viraţi integral în conturile deschise pe numele lui Andrei la Banca Transilvania. Mai mult, în Baia Mare vor fi organizate cu scopul ajutorării lui Andrei şi cîteva evenimente caritabile. Prin urmare, în data de 8 decembrie (marţi), trupa de teatru “Masca” a Liceului Teoretic “Emil Racoviţă” Baia Mare va realiza un spectacol de Crăciun. O parte din banii obţinuţi din vînzarea biletelor va fi direcţionată către Andrei. Negreşit, cei care vor să facă donaţii pot folosi şi următoarele conturi, deschise pe numele Szilagyi Cătălin Andrei, la Banca Transilvania: IBAN RO50BTRL01301201Z20434XX (cont în lei) şi IBAN RO10BTRLEUR­CRT00Z2043401 (cont în euro).

Două operaţii bifate, urmează altele

Andrei Cătălin Szilagyi are 23 de ani. El a fost student al Facultăţii de Construcţii din Cluj-Napoca, absolvent al specializării CCIA. În Cluj-Napoca, s-a implicat în acţiuni de voluntariat la Centrul de Transfuzii, dar şi în activităţile organizate de asociaţiile studenţeşti. S-a mutut în Bucureşti pentru a urma un masterat în Construcţii Civile cu Risc Seismic Ridicat la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti. În seara de 30 octombrie, s-a aflat în clubul Colectiv, unde a fost surprins de incendiul violent. Andrei a fost transferat ulterior în Belgia, la Spitalul Militar Reine Astrid, împreună cu alţi opt pacienţi, răniţi în club. Starea lui s-a îmbunătăţit: i s-au scos sondele, reuşeşte să mănînce şi să doarmă, se mişcă liber. Pînă în prezent, a suferit două operaţii funcţionale la spate şi la ceafă şi, probabil, vor urma alte două la urechi. Într-un astfel de context, pentru Andrei, fiecare pas înainte este o mică victorie. Iar ceea ce s-a întîmplat în Colectiv, a acceptat drept o decizie a sorţii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.