Baia Mare, îmbrăcată în lumină

1
1324

Primarul Cherecheş şi copiii au aprins beculeţele pe brad şi iluminatul ornamental de sărbători

Municipiul Baia Mare a îmbrăcat sâmbătă seară, 5 decembrie 2015, haine de sărbătoare. Primarul Cătălin Cherecheş, înconjurat de zeci de copii, pe scena amplasată în Centrul Istoric, în faţa căreia s-au adunat câteva mii de băimăreni, a inaugurat iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.
Momentul în care beculeţele s-au aprins pe brad, dar şi pe arterele principale ale oraşului, a adus feeria sărbătorilor asupra întregului municipiu. Înainte de a inaugura iluminatul ornamental şi de a aprinde beculeţele de pe brad, în mijlocul copiilor şi-a făcut apariţia Moş Nicolae. Adus cu o sanie trasă de cai, Moşul a adus zâmbetul pe faţa miilor de copii adunaţi în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare.
Cătălin Cherecheş, pri­marul municipiului Baia Mare: „Intrăm cu foarte multă dragoste, cu foarte multă bucurie şi credinţă în Dumnezeu, în sărbătorile sfinte ale Crăciunului. Întotdeauna acest moment este un moment frumos, simbolic, care adună oraşul împreună ca o familie. Şi dacă aprindem acest brad, îl aprindem pentru copii, pentru bucuria copiilor şi o fac cu toată dragostea şi pentru toţi cei pe care îi iubesc, şi îi iubesc pe toţi băimărenii, şi o fac şi pentru cei care nu mă iubesc. Am vrut să fim în mijlocul acestui mic Târg de Crăciun, am vrut ca luminile colorate să fie doar pe brad şi am vrut în rest să avem doar lumini frumoase, albe, pure pentru că şi aşa primim tot felul de culori şi impulsuri din toate părţile şi măcar de sărbătorile Crăciunului să avem prin lumină mai multă puritate şi mai multă înţelegere între noi”.
Înconjurat de zeci de copii, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, i-a îndemnat pe cei mici să inaugureze iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă. Cu o simplă apăsare pe buton, municipiul Baia Mare s-a transformat într-un oraş magic, îmbrăcat în lumină.
foto 1 pag 3 graiulCătălin Cherecheş, pri­marul municipiului Baia Mare: „Ce înţelegem din povestea Crăciunului sau atunci când sunt momente când familia se adună împreună? Mulţi dintre noi înţelegem că e doar un moment de bucurie, dar nu ştiu dacă întotdeauna trebuie să ne raportăm sau să ne gândim doar la un moment de bucurie. E un moment în care ne gândim la cei dragi care sunt cu noi, dar ne gândim şi la cei dragi care nu sunt cu noi. Ne gândim oare cum putem face să fim mai buni? Ne gândim oare cum putem face să ne uităm la noi în primul rând şi după aceea să ne uităm la cel de lângă noi? Ne gândim, de aceste sărbători, de Crăciun sau de Revelion, când suntem împreună sau de Înviere, cum facem să muncim mai mult? Cum facem să îi ajutăm pe cei de lângă noi, nu să îi criticăm şi să spunem „Uite, el are nevoie de ajutor pentru că nu a muncit”. Nu! Să îl facem să devină mai harnic, dar să şi îl ajutăm pe cel de lângă noi. Şi exemplul acesta să îl dăm copiilor şi nu exemplul scandalului, nu exemplul agresiunii, nu exemplul unei priviri mai puţin prietenoase unii faţă de ceilalţi. Lucrurile în viaţa asta se rezolvă cu trei lucruri: să-i zâmbeşti celui de lângă tine, să-i spui o vorbă frumoasă şi din când în când să te şi rogi. Aşa că vă invit să ne zâmbim, să ne spunem o vorbă bună şi din când în când să mai mergem să ne rugăm, pentru că dacă ceva a ţinut acest oraş şi această ţară, a fost credinţa în Dumnezeu, indiferent că acea credinţă a fost ortodoxă, catolică ş.a.m.d.”.

foto 2 pag 3 graiulPărintele Cristian Pomohaci şi Grupul Iza au deschis “Iarna Băimăreană”

Ediţia din acest an a evenimentului „Iarna Băimăreană” a debutat cu un concert impresionant de colinde susţinut de către Grupul Iza, grupurile de copii de la Palatul Copiilor din Baia Mare, Ansamblul „Cosăul” din Sârbi-Budeşti, Ansamblul „Coconii Călineştiului”, precum şi grupuri de colindători ai Şcolii Populare de Artă Liviu Borlan şi Grupul vocal Ascor din Baia Mare. Acestora li s-a alăturat părintele Cristian Pomohaci, care cu vocea sa cristalină a adus linişte şi pace în sufletele băimărenilor. „Vă mulţumesc că m-aţi primit cu colinda şi pe mine. Sunt cel mai fericit părinte de pe faţa pământului, când văd atâţia copii şi atâţia oameni. Bine v-am găsit, iubiţii mei, dragi băimăreni! Vă mulţumesc din toată inima. Dacă aş crede în Moş l-aş ruga în seara asta pe Moş să îmi dea braţe lungi să vă pot prinde pe toţi în braţe. Pentru că vă iubesc. Nu cred în Moş, cred în Dumnezeu, care îmi dă inima atât de mare încât nu lipsiţi nici unul din ea. Vă iubesc din toată inima! Vă iubesc!”, a spus părintele Cristian Pomohaci.
La finalul manifestărilor, Cătălin Cherecheş le-a transmis un mesaj băimărenilor prezenţi în Centrul Istoric.
„Este cel de-al cincilea Crăciun pe care îl sărbătorim împreună. Eu, ca şi primar al municipiului Baia Mare, am avut bucuria ca împreună cu dumneavoastră să dăm drumul la brad. Este un lucru simbolic, pe care îl fac acum a cincea oară şi îl fac cu mare dragoste pentru acest oraş. Sper să aveţi brazi foarte frumoşi şi de acum înainte în municipiul Baia Mare. Sper să aveţi foarte mulţi ani de acum încolo sărbători de Crăciun aşa cum le meritaţi. Sper să avem împreună un oraş frumos şi vă garantez că toată energia şi forţa mea le voi da pentru acest oraş, ca şi primar al municipiului Baia Mare”, a spus acesta.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.