Sesiunile anuale PNDR se apropie de final

0
350

Pe data de 18 decembrie 2015, ora 16.00, se vor închide sesiunile anuale continue deschise în anul 2015 pentru depunerea proiectelor de investiţii în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Se mai pot depune cereri de finanţare pînă la termenul limită pentru Submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole”. Pentru sM 4.2, sînt 51 de cereri de finanţare, cu o valoare totală de 46,6 milioane de euro. Disponibilul rămas pînă la închiderea sesiunii este de 67 de milioane de euro.
Solicitanţii care intenţionează să depună proiecte prin Submăsura 4.2a „Investiţii în procesarea/mar­ke­tingul produselor din sectorul pomicol” mai au la dispoziţie 9,2 milioane de euro pînă finalul sesiunii. Pentru sM 4.2a, s-au depus 4 proiecte, de 1,14 milioane de euro. Cererile de finanţare pentru proiectele din sectorul pomicol necesită un timp mai îndelungat de pregătire, avînd în vedere necesitatea eliberării unor avize şi documente suplimentare (autorizaţia de plantare, proiect tehnic de plantare).
Proiectele primite pentru investiţii finanţate prin Submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” sînt în număr de 947, valorînd 13,9 milioane de euro. Pînă la închiderea sesiunii, fondurile disponibile sînt de 75 milioane de euro.
Pentru Submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea şi adaptarea infrastructurii agricole şi silvice”, au fost depuse on-line 11 cereri de finanţare, de 12 milioane de euro. Pentru infrastructura de irigaţii sînt disponibile 249 milioane de euro prin sM 4.3.
Comunele au depus prin Submăsura 7.2 „Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică” 546 de proiecte, cu o valoare totală nerambursabilă de 534,2 milioane de euro. Pentru sM 7.2, mai sînt disponibile fonduri europene nerambursabile de 303,5 milioane de euro, pentru o parte din componentele aferente (infrastructura de apă/apă uzată şi infrastructura educaţională).
În cadrul Submăsurii 7.6 „Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural”, au fost depuse 53 de cereri de finanţare, cu o valoare nerambursabilă de 17,7 milioane de euro. Suma disponibilă, 99 milioane de euro.
Depunerea cererilor de finanţare este on-line pe www.afir.info. Proiectele pentru sM 6.3 se depun în format tipărit la sediul Oficiului judeţean AFIR Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.