Poliţiştii maramureşeni – “ucenicii” Moşului

0
501

Pentru că sărbătorile de iarnă nu sunt doar o perioadă sau un sezon, ci o stare de spirit încărcată cu bucuria, armonia, încrederea şi iubirea, dar mai ales cu generozitatea şi plăcerea de a dărui, poliţiştii maramureşeni s-au preocupat şi în acest an să aducă magia acestei sărbători în sufletele unor copii care nu au avut prilejul de a-l aştepta pe Moş Nicolae acasă.
În al doilea an consecutiv, poliţiştii, ajutaţi de oameni de bună credinţă din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, Inspecţiei Forestiere Maramureş şi ASSOC, au preluat o parte din sarcinile Moşului şi au ales cadouri care să-i bucure pe copiii internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. Copiii au înţeles astfel că Moş Nicolae ajunge la toată lumea şi că, alături de familie şi cadrele medicale, sunt şi alte persoane preocupate să aducă armonie şi protecţie în viaţa lor.
politia 1Conform obiceiului, Moşul a trimis fructe, dulciuri, jucării şi un jurnal personalizat – acesta fiind cel mai apreciat cadou – în paginile căruia copiii îşi vor putea aşterne gândurile, visurile şi dorinţele.
Pe prima pagină a jurnalului, Moşul i-a îndemnat pe copii să-şi lase visurile să zboare, să scrie la sfârşitul fiecărei zile sau ori de câte ori simt nevoia, să exprime atât momentele de bucurie, cât şi cele de tristeţe, speranţele şi temerile lor, cu credinţa că rândurile aşternute pe hârtie îi vor ajuta să treacă mai uşor peste provocările vieţii.
Emoţiile, sclipirea din priviri, nerăbdarea copiilor de a deschide cadourile, răsunetul colindelor i-au captivat şi entuziasmat pe toţi cei prezenţi, părinţi, poliţişti, cadre medicale. A fost un prilej de bucurie sinceră, o surpriză primită cu drag de copii, iar pentru poliţişti una dintre cele mai emoţionante misiuni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.