„Crăciun în Maramureş” – 7 primari vor fi gazde

0
898

Cea de-a VII-a ediţie a evenimentului „Crăciun în Maramureş”, organizat de Consiliul Judeţean Maramureş, va reuni, în perioada 14-20 decembrie 2015, o serie de activităţi culturale desfăşurate în Baia Mare.
Prima parte a săptămânii următoare va fi dedicată expoziţiilor, vernisajelor şi simpozionului „Crăciun în Maramureş – simbol şi semnificaţie”, iar finalul va aparţine reconstituirii unei zile din viaţa satului maramureşean arhaic şi spectacolelor folclorice şi colindelor. În Muzeul Satului din Baia Mare, se va face pomana porcului la şapte din gospodăriile existente, unde gazde vor fi primăriile Borşa, Băiţa de Sub Codru, Botiza, Bicaz, Groşii Ţibleşului, Rona de Sus şi Valea Chioarului. Oaspeţii vor asista la ritualul pregătirii produselor tradiţionale, vor gusta din colăcei, sarmale, cârnaţi şi caltaboşi, vor asculta sutele de colindători care vor umbla cu colinda pe la casele din muzeu.
„Crăciun în Maramureş a crescut în anvergură cu fiecare an, devenind un brand. În timp, am mai gândit şi alte acţiuni culturale care s-au coagulat într-o săptămână de manifestări culturale dedicate sărbătorilor de iarnă. Dorim să arătăm prin acestea că în Maramureş Crăciunul îşi păstrează conotaţiile, semnificaţia, că tradiţiile n-au apus, că se colindă şi se găteşte tradiţional, că se mai poartă costumul tradiţional atunci când se merge la colindat, că avem ce să le oferim turiştilor, pe care îi aşteptăm la noi cu braţele deschise” – afirmă Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. (i.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.