FRONTIERA. Ţigări ascunse sub nisip…

0
565

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au confiscat, în cadrul a două acţiuni, 4.618 pachete de ţigări, în valoare totală de 33.800 de lei. Ţigările erau ascunse de doi cetăţeni români, într-un atelaj hipo, încărcat cu nisip, respectiv în bara din spate şi în portierele unui autoturism înmatriculat în România.

În data de 8 decembrie, poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Un echipaj al poliţiei de frontieră, însoţit de câinele poliţist Obuku, a observat, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Crăciuneşti, o persoană de sex masculin, care se deplasa cu un atelaj hipo, de la frontieră spre interiorul ţării. Imediat, acesta a fost oprit şi identificat, descoperindu-se, totodată, în căruţă, ascunse sub nisip, mai multe colete cu ţigări. Drept urmare, persoana în cauză, în vârstă de 16 ani, domiciliată pe raza judeţului Maramureş, şi întreaga cantitate de ţigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii celor 4 colete, descoperite în căruţă, a rezultat cantitatea de 3.000 de pachete de ţigari, de provenienţă ucrai­neană, în valoare de aproximativ 26.800 de lei.
În cauză, s-a întocmit lucrare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.
În continuare se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

… în bara din spate şi portierele unui autoturism

Miercuri noapte, în jurul orei 1.00, s-a prezentat în PTF Halmeu, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Dănuţ C., 39 de ani, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în România. Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, fiind descoperite, ascunse în bara din spatele maşinii şi în portiere, 1.618 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucrai­neană. Ţigările, în valoare de peste 7.200 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 7.000 lei, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.