Volkswagen. Problema emisiilor de dioxid de carbon a fost, în mare măsură, clarificată

0
409

Într-un comunicat, pro­ducătorul auto Volks­wagen a clarificat, în mare măsură, problema emisiilor de dioxid de carbon, precizând că nu au fost constatate modificări nelegale ale valorilor declarate pentru consumul de combustibil şi emisii de dioxid de carbon.  
„La doar o lună de la momentul la care au fost ridicate întrebări cu privire la valorile emisiilor de dioxid de carbon, măsurate pentru anumite modele ale Grupului, Volkswagen a clarificat în mare măsură chestiunea. În urma unor investigaţii interne detaliate şi a verificării măsurătorilor, acum este cert că aproape toate aceste versiuni de modele corespund în ceea ce priveşte valorile emisiilor de CO2 determinate iniţial. Aceasta înseamnă că aceste autovehicule pot fi introduse pe piaţă şi comercializate fără niciun fel de limitări” – se arată în comunicatul Volkswagen.
Conform sursei citate, nu se confirmă suspiciunile că cifrele valorilor consumului de combustibil ale autovehiculelor din producţia actuală ar fi fost modificate în mod nelegal, iar la reluarea măsurătorilor interne au fost constatate uşoare devieri, la doar nouă variante de modele ale mărcii Volkswagen.
„Până la Crăciun, aceste versiuni de model vor fi măsurate încă o dată de o instituţie tehnică neutră, sub supervizarea autorităţilor competente. În cazurile în care este confirmată corectitudinea cifrelor iniţiale, nu vor exista nici un fel de consecinţe. Aceste autovehicule pot fi oferite spre vânzare de către distribuitori, fără nici un fel de restricţii. Pentru numărul mic de modele auto, la care există devieri, valorile de omologare vor fi adaptate prin derularea procedurilor uzuale” – se menţionează în comunicat.
Mărcile membre ale Grupului – Audi, Skoda şi Seat – au convenit, de asemenea, asupra unei proceduri similare cu autorităţile de omologare competente, pentru autovehiculele aflate iniţial în discuţie. Valorile consumului real pentru clienţi nu se modifică şi nu sînt necesare nici un fel de modificări tehnice la autovehicule.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.