Cum ne îmbrăcăm de sărbători?

0
1409

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar pregătirile în acest sens presupun şi alegerea de ţinute festive astfel încît apariţiile să fie nu doar simandicoase, ci şi sclipitoare. Designerul vestimentar Lorand Coza subliniază faptul că, la evenimentele prilejuite de Crăciun şi Revelion, totul trebuie să fie imaculat de la manichiură pînă la ultimul fir de păr, iar în goana după aceste detalii e bine ca atît doamnele şi domnişoarele, cît şi domnii să apeleze la ţinute clasice întrucît astfel nu vor da greş.

lorand_3Rochiţe din dantelă sau catifea

Astfel, pentru Crăciun, Lorand Coza recomandă doamnelor şi domnişoarelor orientarea după rochii, salopete sau sarafane. “De exemplu, este ştiut faptul că orice doamnă trebuie să aibă în garderobă o rochie neagră, o cămaşă albă şi o pereche de jeanşi. Pentru Crăciun, doamnele sînt sfătuite să aleagă rochiţe din dantelă sau catifea pînă deasupra sau sub genunchi, în culori mai terne ca şi mov închis, marsala, bleu. Salopetele sau sarafanele din stofă sînt şi ele o bună opţiune”, punctează designerul băimărean. Accesoriile sînt, de asemenea, foarte importante, tocmai de aceea reprezentantele sexului frumos sînt consiliate să aleagă coliere din mărgele, pietre semipreţioase sau lanţuri cu pandantive. Pentru seara de Revelion, în schimb, Lorand Coza atenţionează asupra faptului că opulenţa trebuie să fie neapărat prezentă. “Rochiile ample, croite sub forma literei A, confecţionate din plasă cu aplicaţii din dantelă şi garnisite cu mărgele sînt în topul preferinţelor. De asemenea, rochiile confecţionate din material de tip “ducesse”, un fel de tafta nelucioasă, croite pe dublu sau triplu cloş, garnisite cu pietre sau flori din broderie, sînt iarăşi recomandate”, explică designerul vestimentar. Culorile pot varia între verde smarald, albastru turcoaz, roşu sîngeriu, argintiu şi auriu.

barbatCămăşi albe asortate cu papioane în culori contrastante

Cît despre bărbaţi, acestora nu ar trebui să le lipsească din garderobă o pereche de jeanşi, o cămaşă albă şi un sacou negru, subliniază Lorand Coza. “Ei bine, pe lîngă aceste lucruri considerate esenţiale, de Sărbători, ar trebui să adăugăm alte piese puţin mai elegante. Astfel, în cazul bărbaţilor, atît pentru Crăciun, cît şi pentru Revelion, este recomandat să-şi achiziţioneze un sacou din catifea tare, nelucioasă, în nuanţe de vişiniu, negru sau mov închis, croite cu rever spit din mătase neagră. Pe dedesupt, aceştia pot purta cămăşi albe asortate cu papioane în culori contrastante sau eşarfe mici care se aşază în jurul gîtului, pe interiorul gulerului, în spiritul boierilor de odinioară”, creionează designerul vestimentar. În ceea ce priveşte accesoriile, floarea sau broşa de rever sînt perfecte, completînd cu eleganţă ţinuta. “Pantalonii sînt recomandaţi să fie confecţionaţi din stofă tare, cu ţinută, croiţi cît mai pe picior. Cei mai îndrăzneţi pot opta pentru croiul de pantaloni cu vipuşcă laterală, din saten. Pantofii trebuie să fie negri, din piele sau lac, în genul modelului Oxford sau cu catarame pe lateral. Ceasul, butonii de cămaşă şi, pentru cei mai îndrăzneţi, lanţul cu model care se înfige în gulerul cămăşii sînt recomandate”, adaugă Lorand Coza atenţionînd asupra faptului că se vor purta obligatoriu şosete negre lungi, de costum, iar cei mai îndrăzneţi vor putea opta pentru şosete în culori mai tari. “Nu uitaţi că atitudinea trebuie să fie fermă, spatele drept şi zîmbetul pe buze. Aceste lucruri ne vor face ţinuta să fie una de nota 10. Sărbători fericite şi un An Nou mai bun”, concluzionează designerul vestimentar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.