Rubrica JANDARMERIEI

0
505

La Judecătorie, telefonul l-a… amendat

Marţi, 8 decembrie, ora 15.10, în sala de şedinţe a Judecătoriei Sighetu Marmaţiei, a fost tulburată liniştea şi ordinea publică pe timpul desfăşurării activităţii completului de judecată. Fiind citat în calitate de martor, unui bătrân din Rona de Sus, telefonul mobil i-a adus probleme. Deşi completul de judecată l-a atenţionat cu privire la respectarea regulilor în sălile instanţei şi să nu mai deranjeze şedinţa cu telefonul mobil, a fost necesară intervenţia jandarmului care asigura ordinea interioară. Bătrânul a fost sancţionat contravenţional.

În Dragomireşti, executare silită cu… expresii şi cuvinte jignitoare

Miercuri, 9 decembrie, efectivele de jandarmi au desfăşurat o acţiune de protecţie a executorului judecătoresc pe timpul unei executări silite în localitatea Dragomireşti. Acţiunea a decurs normal până în momentul în care o persoană, în vârstă de 39 ani din localitate, a perturbat procesul de executare silită. Femeia, aflându-se la domiciliul cumnatului său din localitate, unde se efectua executarea, fără calitate oficială, a adresat expresii şi cuvinte jignitoare părţilor adverse (creditoare) participante la executarea silită. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru restabilirea stării de normalitate şi continuarea activităţii specifice. Au fost luate măsurile legale împotriva persoanei respective, prin sancţionarea cu amendă contravenţională, şi a altor două persoane aflate în imediata apropiere a locului unde se desfăşura executarea, pentru abateri care contravin normelor de ordine publică.

În Baia Mare, tineri fără bilet de călătorie

Jandarmii băimăreni, în cooperare cu Administraţia Publică Locală, au desfăşurat o acţiune pentru respectarea regimului călătoriilor cu mijloacele de transport în comun din municipiu. Astfel, în decurs de două ore, au fost identificaţi trei tineri băimăreni, care, pe timpul călătoriei cu troleibuzul, nu aveau bilete de transport. La solicitarea controlorilor SC Urbis de a prezenta documentele de călătorie, una din persoanele depistate a adresat injurii şi expresii jignitoare, tinerii fiind coborâţi, cu sprijinul jandarmilor, din mijlocul de transport în comun. La solicitarea de a oferi date în vederea stabilirii identităţii, aceştia au refuzat în mod repetat. Comportamentul neadecvat al tinerilor băimăreni a fost sancţionat contravenţional cu amenzile prevăzute de legislaţia în vigoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.