Clubul Sportiv MINAUR va prelua echipele de handbal băieţi şi fete

0
528

Luni, 14 decembrie, Cătălin CHERECHEŞ, primarul municipiului Baia Mare, s-a întîlnit cu reprezentanţii şi spon­sorii celor două cluburi de handbal băimărene, băieţi şi fete, pentru a analiza situaţia restanţelor salariale şi a celorlalte datorii, şi a se găsi soluţii de continuare a activităţii spor­tive.
Ieri, în şedinţa convocată de îndată a Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, primarul Cătălin CHERECHEŞ i-a informat pe consilieri despre situaţia gravă a celor două echipe fanion ale handbalului băimărean şi românesc. La clubul de handbal băieţi, pe lîngă contractele pe care le-au avut jucătorii, s-au descoperit tot felul de acte adiţionale, cu prime de obiectiv de ordinul zecilor de mii de euro, bonusuri pentru semnarea unor noi contracte viitoare etc., toate înregistrate la federaţia de specialitate fără să fie aprobate şi validate de adunarea generală a acţionarilor. Există şi clauze de reziliere a contractelor care spun că „jucătorul este liber de contract dacă are o ofertă avantajoasă”… !!! Apoi, nici unul dintre jucători nu a fost testat înainte de semnarea contractului, din punct de vedere medical, iar acum 8 jucători nu sînt apţi medical, din diverse motive, iar alţi doi joacă pe semnătură proprie. Aşadar, o multitudine de probleme, dar cele mai mari sînt cele financiare, ori municipalitatea nu poate achita aceste restanţe şi datorii ale clubului, un club de drept privat. Totuşi, ieri, s-a virat o sumă de bani în contul cluburilor, pentru un salar actual, pentru jucători şi jucătoare, dar nu restanţe salariale, care, aşa cum am scris mai înainte, nu pot fi achitate din bani publici.
În luna iunie a acestui an s-a înfiinţat Clubul Sportiv MINAUR – club de drept public, care va prelua cele două echipe de handbal băieţi şi fete, clubul de fotbal şi alte cluburi care vor fi stabilite ulterior. Avînd în vedere situaţia financiară prezentă, pentru moment s-a rezolvat problema unui salariu, urmînd a se face demersurile la federaţie, pînă la 1 iulie 2016, pentru transferul sportivilor şi sportivelor la CS Minaur. Au fost mandatate şi persoanle care se vor ocupa de toate formalităţile de transfer: Daniel Kotecz, Ionuţ Marta şi Vasile Viman.
Primarul Cătălin CHERECHEŞ s-a arătat încrezător în acest „nou început” pentru sportul de performanţă băimărean, dar şi pentru cel de copii şi juniori, ca parte componentă a viitoarelor performanţe. În acest context, Consiliul Muncipal şi-a exprimat acordul de principiu privind preluarea de către Clubul Sportiv Minaur – club de drept public, a echipelor de handbal masculin şi feminin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.