Lumina de la Bethleem a ajuns în Maramureş

0
506

• în Baia Mare, lumina va sosi vineri seara, 18 decembrie, ora 21.00, la biserica Naşterea Domnului de lângă Spital •

Şi anul acesta, lumina de la Bethleem  a fost adusă în judeţul nostru de către voluntarii austrieci ai Fundaţiei Waldburg, la sediul din Băiţa, preşedinte Viorel Vascul, de unde o pot lua toţi doritorii, mireni sau preoţi. Fundaţia, condusă de vicepreşedintele Franz Rokenschaub, din 1998, poartă numele localităţii Wald­burg din Austria de Sus. Cu fondurile ei s-au construit, din temelii, şcoli şi grădiniţe, case pentru oameni săraci, au fost aduse an de an, de Crăciun şi Paşti, cadouri pentru copiii din mai multe şcoli din judeţ. Acum, timp de o săptămână, ei se află din nou în judeţul nostru.
Alături de lumina de la Bethleem, pe care o lasă în localităţile pe care le vizitează, la biserici şi instituţii, membrii austrieci ai Fundaţiei dau mici cadouri copiilor din comunităţi defavorizate.
Astfel, ei au înmânat în această săptămână mici pachete copiilor din Băiţa, Ulmoasa, Tăuţii Măgherăuş, Poienile de sub Munte (cartierele Svaşniţa, Cornaţia şi Centrului de asistaţi), iar azi, joi, 17 decembrie, ei se află în Copalnic Mănăştur, la biserica greco-catolică, la Şcoala Preluca Veche, la Şcoala ajutătoare din Tg. Lăpuş, la Casa de bătrâni de aici, iar mâine vor fi la Groşii Ţibleşului, la Grădiniţa din Suciu de Sus şi în Larga.
Tot mâine, la ora 21.00, vor sosi cu lumina de la Bethleem la biserica cu hramul Naşterea Domnului (de lângă Spitalul Judeţean), paroh pr. dr. Vasile Augustin, vicar eparhial, unde vor preda lumina sfântă pentru toţi băimărenii. De la această biserică, cei care doresc, preoţi şi mireni, pot lua sfânta lumină, pentru a o duce în comunităţile în care păstoresc sau vieţuiesc, pentru a fi predată tuturor, pentru a o avea pe masă în seara şi ziua de Crăciun.
Lumina este adusă în Austria de Nord de un copil, care s-a remarcat prin fapte deosebite, care o primeşte de la candela Bisericii Naşterea Domnului din Bethleem şi o duce, nestinsă, cu un avion charter, până la postul de televiziune din Linz, de unde se răspândeşte în toate ţările Uniunii Europene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.