Concert de colinde, în Tg. Lăpuş

0
579

La casa de cultură, pe scena împodobită cu un pom de Crăciun, s-au desfăşurat un concert de colinde religioase, laice şi culte, organizat cu ajutorul Consiliului local şi al Primăriei oraşului Tg. Lăpuş. Prezentatoare, prof. Viorica Costenar. Manifestările au fost deschise de primarul Mitru Leşe.
Iolanda Strelenciuc, preşedinta Asociaţiei Autism Baia Mare, a spus că a fost înfiinţată Filiala Autism Tg. Lăpuş, deoarece şi aici sînt copii cu probleme de sănătate. Scopul organizaţiei este de recuperare a copiilor bolnavi. Sensibilizaţi, spectatorii au donat bani pentru a ajuta copiii cu autism.
Pe scenă, a intrat Corul mixt al Bisericii penticostale „Betel” din Tg. Lăpuş, cu 30 de solişti vocali şi instrumentişti, dirijaţi de ing. Ioan  Nechita. A răsunat emoţionant colinda „O, ce veste minunată”.
A evoluat apoi corul mixt “Simboll” de la Liceul teoretic “Petru Rareş” din Tg. Lăpuş, instruit de prof. Andrei Baboşan, un tînăr preot pregătit în arta corală şi cu o voce de tenor extraordinară. Au cîntat “Gazde mari nu mai dormiţi, lelioară trandafir…”
În final, pe scenă au urcat, zgomotoşi şi fantezişti, membrii trupei „Hara” din Cluj-Napoca, o formaţie de prestigiu din constelaţia muzicii rock, dar care la Tg. Lăpuş a interpretat colinde şi cîntece lirice de Crăciun, culese din zonele folclorice Bistriţa şi Maramureş. (a.p.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.