Cadouri pentru copiii

0
564

În pragul sărbătorilor de Crăciun, continuînd tradiţia de a fi „ocrotitorii” copiilor din Casa de tip familial nr. 2 Baia Mare, reprezentanţi ai Jandarmeriei Maramureş, însoţiţi de preotul unităţii, s-au deplasat la această instituţie, unde au adus un zîmbet pe chipurile copiilor şi puţină bucurie, prin cadourile şi dulciurile oferite.
De asemenea, pentru a întări convingerea copiilor jandarmilor decedaţi că nu au fost uitaţi, cadrele din IJJ Maramureş au hotărît să contribuie financiar pentru a sprijini familiile acestora. Astfel, în prag de sărbători au ajuns la copiii orfani ai jandarmilor, cu cadouri, pentru a le „înveseli” puţin aceste Sărbători de iarnă.
Acţiune caritabilă la Sighetu Marmaţiei
Jandarmii au aflat de acest caz în urma unor discuţii avute cu cadrele didactice ale unei şcoli pentru copii cu deficienţe.
Dorel Mândruţiu, alături de cei trei copii minori, trăiesc de pe o zi pe alta, singurul lui scop fiind acela de a le oferi condiţii, cît de cît normale, fără lipsuri majore. În urma primei vizite la această familie, jandarmii au rămas surprinşi şi marcaţi profund de condiţiile în care cei patru îşi duceau zilele. Căsuţa dărăpănată, lipsită de condiţiile decente de viaţă, fără curent electric, încălzindu-se în aceste vremuri reci cu un butoi pe post de sobă, care le pune viaţa în pericol, a aprins scînteia, parcă îndemnînd la gestul de caritate. Cu toate acestea, cei trei copii cu vîrste între 7 şi 13 ani, sînt îngrijiţi, curaţi şi cuminţi atît la şcoală, cît şi acasă.
În aceste condiţii, oameni mărinimoşi cum sunt maramureşenii, le-au adus bucurie în suflet prin cumpărarea unui aragaz nou, a unei sobe pentru încălzirea locuinţei, dar şi numeroase pachete alimentare necesare în pragul sărbătorilor de iarnă, şi bani.
În această acţiune, jandarmilor li s-au alăturat şi alţi sigheteni, care au oferit familiei lemne pentru foc, dar şi o canapea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.