Ana şi Ionuţ Botezatu au salvat viaţa unui om

0
717

Potrivit siteului www. sighet247.ro în cursul zilei de ieri în Municipiul Sighetu Marmaţiei, cu ocazia desfăşurării Festivalului de datini şi obiceiuri ’’Marmaţia’’ a avut loc un incident regretabil.
În timpul desfăşurării manifestării alaiului de colindători, un spectator s-a luat la ceartă cu unul dintre călăreţii participanţi la festival, pe motiv că acesta s-ar apropia prea mult cu calul de copii aflaţi în public. De aici totul a degenerat în acte de violenţă, călăreţul aplicându-i o corecţie serioasă respectivului privitor. În cădere victima şi-a înghiţit limba. Aflându-se cu totul întâmplător în acel moment cu soţia sa Ana, la Festivalul de datini şi obiceiuri, internaţionalul de rugby Ionuţ Botezatu a intervenit cu promptitudine, acordându-i măsuri de prim ajutor, şi asistându-l până la sosirea echipajului de la ambulanţă. În timp ce aripa zimbrilor îi acorda victimei măsurile de prim ajutor care se impuneau, întorcându-l pe o parte pentru a nu-şi mai înghiţi limba sau a nu se îneca cu propriul sânge, soţia Ana a fost cea care a sunat prima la ambulanţă, intervenţia celor doi fiind una încheiată cu succes.
„Pot să spun că atât eu cât şi soţia mea, Ana, am avut o prezenţă de spirit deosebită. În timp ce eu aplicam măsurile de prim ajutor ce se impun în astfel de cazuri, soţia a sunat la urgenţe, solicitând o ambulanţă. Deşi nu este plăcut să asişti la astfel de scene, sunt convins că amândoi, ca oameni, nu ne-am făcut decât datoria. Dacă mă întrebaţi, de unde am ştiut cum să acţionez, să ştiţi că în cariera mea de sportiv am fost nevoit să văd atât la juniori cât şi la seniori cum cei din serviciul medical acţionau în astfel de cazuri, lucru care iată s-a dovedit a-mi fi util. Mă bucur că am reuşit să ne facem utili contribuind astfel la evitarea unui dezastru.”
(www.rugbybaiamare.ro)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.