În perioada Sărbătorilor de Crăciun, poliţiştii au aplicat amenzi de aproximativ 220.000 lei

0
361

Pentru ca cetăţenii să petreacă sărbătoarea Crăciunului în condiţii de linişte şi siguranţă, poliţiştii maramureşeni au desfăşurat zilnic activităţi de prevenire şi combatere a activităţilor comerciale ilicite, depistare şi sancţionare a persoanelor care tulbură liniştea şi ordinea publică sau se abat de la normele rutiere în vigoare. În urma activităţilor desfăşurate în perioada 21 – 28 decembrie, poliţiştii au constatat 99 infracţiuni, cele mai multe de natură judiciară şi la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 767 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 597 pentru abateri de la normele rutiere. De asemenea, poliţiştii au reţinut 58 de permise de conducere şi au retras 14 certificate de înmatriculare. Valoarea amenzilor aplicate este de aproximativ 220.000 de lei.

118 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

În urma unor acţiuni desfăşurate, în baza planului naţional de acţiune Sărbători de Iarnă în Siguranţă, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, poliţiştii maramureşeni au constatat 38 de infracţiuni silvice şi au aplicat amenzi în valoare de peste 215.000 de lei. Astfel, în perioada 2 – 24 decembrie, poliţiştii au desfăşurat 118 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi pomi de Crăciun, verificarea legalităţii transporturilor de materiale lemnoase şi verificarea legalităţii comercializării pomilor de Crăciun în centre comerciale, tîrguri şi oboare. În urma controalelor şi verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat 38 de infracţiuni şi au aplicat 596 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 215.858 de lei. De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au confiscat peste 232 mc de material lemnos şi 142 pomi de Crăciun.

Aproape 45.000 de articole pirotehnice confiscate

În urma unor acţiuni des­făşurate pentru prevenirea şi combaterea comercializării articolelor pirotehnice, fără respectarea prevederilor legale, poliţiştii au constatat 16 infracţiuni şi au ridicat în vederea confiscării peste o jumătate de tonă de articole pirotehnice.
În perioada 23 – 27 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei din cadrul altor structuri ale IPJ Maramureş, au acţionat în scopul depistării şi luării măsurilor legale faţă de persoanele care nu respectă prevederile legale privind deţinerea, comercializarea, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice.
În urma controalelor şi verificărilor efectuate pe raza localităţilor Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Borşa, Seini, Săpînţa, Suciu de Sus, Strîmtura, Botiza, Dobricu Lăpuşului, Vălenii Lăpuşului şi Asuaju de Sus, poliţiştii au constatat 16 infracţiuni la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi au ridicat, în vederea confiscării, peste 500 kg de articole pirotehnice deţinute ilegal.
În data de 24 decembrie, poliţiştii din Coroieni şi Vima Mică s-au sesizat din oficiu despre faptul că mai mulţi tineri, din localitatea Vălenii Lăpuşului, deţin fără drept articole pirotehnice. Ei au identificat 7 tineri, cu vîrste cuprinse între 13 şi 24 de ani, care deţineau în scopul comercializării şi folosirii ilegale mai multe articole pirotehnice. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 3.934 articole pirotehnice.
Tinerii identificaţi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere fără drept de articole pirotehnice.

Identificaţi şi reţinuţi pentru tîlhărie

În data de 25 decembrie, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, un băimărean a fost victima unei tîlhării. La scurt timp de la sesizare, poliţiştii au identificat un tînăr, de 27 de ani, din Baia Sprie, şi un băimărean, de 36 de ani, bănuiţi de comiterea faptei. Din investigaţiile poliţiştilor a reieşit că cei doi bănuiţi ar fi sustras, prin violenţă, telefonul mobil al unui băimărean, în vârstă de 57 de ani, care se afla în Piaţa Izvoare din Baia Mare.
Cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi instanţei, care a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.