Jandarmii au executat 181 de misiuni

0
512

În intervalul  24 – 27 decembrie, 279 de jandarmi au acţionat la nivelul judeţului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, însumând 181 de misiuni specifice conform competenţelor, din care 5 pentru asigurare a ordinii publice la manifestări cultural-artistice şi sportive, una în coo­perare/colaborare cu alte instituţii, 4 de restabilire a ordinii publice şi salvare şi 171 de menţinere specifice, în sistem integrat şi independent, pe raza localităţilor urbane şi rurale.
Jandarmii montani au acţionat în zona staţiunilor montane, cu pîrtii de schi practicabile, executînd 21 de patrulări.
Jandarmii au intervenit în diverse situaţii pentru aplanarea stărilor conflictuale şi asigurarea climatului de normalitate, aplicînd 10 sancţiuni contravenţionale. Avînd în vedere neregulile depistate, jandarmii au constatat 3 fapte penale, săvîrşite de 3 autori, pentru care s-au întocmit actele premergătoare, fiind predate organelor de cercetare penală competente.
Dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ cu o medie zilnică de 70 jandarmi.
În mediul urban, jandarmii au constatat 10 fapte contravenţionale, dintre care 10 pentru tulburarea liniştii publice, scandaluri, refuz de legitimare, adresare de expresii şi cuvinte jignitoare.
Pe timpul executării misiunilor, au fost legitimate 14 persoane, iar 4 au fost conduse la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

La Sighetu Marmaţiei – Altercaţie la Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă

Pe timpul misiunii de asigurare a ordinii şi siguranţei publice la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Marmaţia 2015”, desfăşurat în municipiul Sighetu Marmaţiei, a avut loc o altercaţie între un participant călare la festival şi un spectator, fiind necesară intervenţia efectivelor de jandarmi pentru restabilirea stării de normalitate.
În fapt, la ora 13, pe timpul trecerii unui grup călare, în dreptul Centrului de Informare Turistică, de pe strada Traian, un spectator a adresat expresii jignitoare şi injurii unui participant călare, aflat în alaiul colindătorilor, încercînd, totodată, să-l tragă de pe cal. Iritat de comportamentul bărbatului, persoana provocată l-a lovit cu pumnul în faţă pe instigator, provocîndu-i leziuni la nivelul feţei. În acel moment, jandarmii din dispozitivul de asigurare a ordinii publice au intervenit pentru aplanarea situaţiei conflictuale, care avea premisele de a degenera. În urma altercaţiei, a fost identificat numitul Mihai O., 36 de ani, din Vadu Izei, pentru care jandarmii au solicitat intervenţia medicală a unei ambulanţe. Bărbatul lovit a fost transportat la secţia urgenţe a spitalului Sighetu Marmaţiei, pentru acordarea îngrijirilor medicale specifice.
În urma cercetărilor şi a discuţiilor avute cu aparţinătorii numitului Mihai O., a reieşit faptul că, între acesta şi tînărul sighetean, Petrică F., 21 de ani, participant la festival, existau neînţelegeri mai vechi. Tînărul a fost condus la sediul subunităţii de jandarmi din Sighetu Marmaţiei pentru luarea măsurilor legale.
Partea vătămată, aflată la spitalul din municipiu, la ora 13.30, a precizat că nu doreşte să depună plîngere împotriva agresorului Petrică F. Ca urmare, în prezenţa martorilor, jandarmii sigheteni au aplicat măsurile de sancţionare specifice pentru injurii, respectiv provocare şi participare la scandal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.