Peste 3.000 de credincioşi la Sfânta Liturghie solemnă de Naşterea Domnului

0
703

Prea puţin încăpătoare a fost Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare pentru Sfânta Liturghie Arhierească solemnă, oficiată la Baia Mare cu ocazia sărbătorii Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, Mântuitorul lumii. Mulţi credincioşi, din cei peste 3.000 prezenţi la Sfânta Liturghie Arhierească, au preferat să rămână în jurul Catedralei şi de acolo să se roage împreună cu ierarhii.
Sfânta Liturghie Arhierească, la care a asistat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Justinian al Maramureşului şi Sătmarului, a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, înconjurat de un sobor de 20 de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul „Doxologia” al Catedralei, dirijat de pr. prof. dr. Petrică Aurelian Covaciu.
În timpul Sfintei Liturghii s-au mărturisit mai multe zeci de copii şi credincioşi adulţi.
rel02În cuvântul de învăţătură rostit la pericopa evan­ghelică, Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul s-a referit la mesajul Întrupării Fiului lui Dumnezeu, la semnul ceresc al stelei care i-a călăuzit pe Magi până la locul Naşterii din Bethleem, la smerenia Naşterii într-un loc sărăcăcios, la darurile aduse Fiului lui Dumnezeu de cei Trei Crai la Naşterea Sa şi la semnificaţia acestora, la misiunea pe care o au tinerii de azi de a deveni mărturisitori ai Naşterii Mântuitorului şi ai credinţei creştine.
Un cuvânt de învăţătură a rostit şi Înaltpreasfinţitul Părinte Justinian, Întâistătătorul Eparhiei Maramureşului şi Sătmarului.  Important este să se vestească cuvântul lui Dumnezeu, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Justinian, acum mult mai necesar ca oricând, iar apoi a continuat cu rostirile despre Sfânta Evanghelie a sărbătorii Naşterii Domnului şi bucuria pe care o trăiesc toţi creştinii la această importantă sărbătoare.
În final, Ierarhii au colindat, împreună cu credincioşii, „Ce vedere minunată”, spre bucuria copiilor şi, mai ales a adulţilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.