Rotativa vieţii

0
570

Ne aflăm la sfîrşitul anului 2015 şi vom începe împreună o nouă rotaţie în jurul Soarelui, sub semnul 2016, după numărătoarea de la naşterea lui Isus Cristos. Să folosim acest timp pentru a ne ilumina şi a medita la soarta noastră de oameni rotitori.
Anul vechi moare, în accepţia diacronică, deodată cu ultima sa secundă şi atunci, în acel timp de trecere, este momentul să ne oprim şi să spunem şi noi precum Goethe: Stai, clipă, că prea frumoasă eşti! Să ne gîndim cîte zile fericite şi liniştite am avut în anul ce stă să treacă în zbor, iar pe cele dureroase şi triste să le trecem ridicînd platoşa înţelepciunii cu care ne-a dăruit Dumnezeu. Momentele de graţie să le amplificăm şi să considerăm că ai făcut un lucru pozitiv, ce poate fi scris la rubrica „Aşa da!”
Păcătuim adesea prin aceea că sîntem prea serioşi şi prea exigenţi, nu admitem greşeala în viaţa noastră şi a semenilor. Decît să-i necăjim pe cei din jurul nostru, mai de folos ar fi să-i ajutăm şi să-i susţinem.
Se încheie al 26-lea an editorial pentru cotidianul Graiul Maramureşului şi începe al 27-lea, dar politica noastră faţă de cititori rămîne aceeaşi, verificată în timp. Cîţiva redactori cu experienţă s-au pensionat (nu s-au îndepărtat însă de ziar) şi în locul lor am angajat jurnalişti tineri, pe care îi integrăm  în mecanismul de rutină al ştirilor şi articolelor zilnice. Ne bazăm şi pe mai departe pe abonaţi, cititorii fideli fiind garanţia că ziarul îşi păstrează independenţa economică şi editorială. Efortul de a scrie articole interesante trebuie să fi fost remarcat de cititori.
De la 1 ianuarie 2016, după cum am anunţat din 10 decembrie, preţul abonamentului lunar a crescut cu 2 lei, de la 12 lei la 14 lei, plus taxa poştală de distribuire la domiciliu. În schimb, cititorii vor primi cotidianul Graiul Maramureşului, o sursă de informare despre evenimentele importante din judeţul nostru, din ţară şi din lume, plus articole de opinie, scrise de lideri de opinie valoroşi. Ziarul este o punte între cititori şi instituţiile de stat care aplică legile, venind în sprijinul cetăţenilor. Dar şi în interesul firmelor care îşi dezvoltă afacerile prin publicitate (cu 10% pe an, spunem noi).
Sîntem deci prietenii cititorilor, presa scrisă avînd cel mai înalt grad de informare şi comunicare intelectuală. Relatăm evenimentele obiectiv, dar scriem şi ce simţim în suflet. Cititorii ne trimit scrisori, e-mailuri, ne dau telefone, deci în ziar apare şi opinia lor, ne sfătuim ca între prieteni.
Şi în anul 2016 vom fi prezenţi zi de zi pe piaţă, prin abonament sau la chioşcul de ziare, îndeplinindu-ne rolul de paznici ai democraţiei şi ai apărării drepturilor cetăţeneşti. Avem nevoie de fiecare dintre Dumneavoastră, pentru că mulţimea face puterea, iar noi sîntem mereu în serviciul public, inclusiv duminica. Depindem mult de poştaşi, ei duc ziarul acasă la cititor.
Timpul nou bate, să deschidem uşa împreună şi să intrăm veseli în al cîtelea an o fi fiind pentru fiecare. Avem de îndeplinit idealuri în următoarea rotaţie solară, vrem să creştem copii, să edificăm opere materiale şi spirituale, să propăşim lumea. Fiind solidari, vom reuşi ca popor al lui Dumnezeu şi ca indivizi cu aspiraţii înalte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.