Infecţiile alimentare, în creştere

0
473

Numărul infecţiilor alimentare în UE este în creştere, potrivit celui mai recent raport anual elaborat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) şi de Centrul European pentru Monitorizarea Maladiilor (ECDC), relatează Agerpres.
În 2014 au fost confirmate 2.161 de cazuri de listerioză la oameni, cu 16% în plus faţă de anul anterior, continuând  tendinţa ascendentă începută în 2008. Situaţia este preocupantă întrucât aceste infecţii cu bacteria Listeria monocytogenes pot fi grave, mai ales la persoanele în vârstă şi la cele cu imunitatea scăzută, şi au un grad de mortalitate mai mare decât alte boli de origine alimentară.
Campilobacterioza a rămas în continuare afecţiunea alimentară cel mai frecvent înregistrată în UE, începând din 2005, numărul cazurilor confirmate în 2014 fiind de 236.851, cu 10% în plus faţă de 2013. Numărul îmbolnăvirilor de acest fel depistate în 2014 a sporit în majoritatea statelor din UE, fapt care ar putea fi explicat şi prin îmbunătăţirea sistemului de supraveghere şi de diagnosticare din ultimii ani. În alimente, agentul care provoacă această infecţie se găseşte în special în carnea de pui.
În 2014, a crescut uşor şi numărul cazurilor de salmoneloză.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.