2015 – anul marilor capturi de droguri

0
762

Poliţia Română a desfăşurat, anul trecut, peste 600 de acţiuni şi a destructurat peste 60 de grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de droguri.
Anul 2015 a fost anul marilor capturi de droguri, scoase de poliţiştii români de pe piaţă. În luna aprilie, poliţiştii au ridicat 70 kg de cocaină neagră, care erau disimulate în piese de mobilier, iar în luna iulie au ridicat 333 kg de heroină, transportate cu două autotrenuri.
Anul trecut, poliţiştii au efectuat peste 1.500 de percheziţii, au pus în aplicare mandate de aducere şi au ridicat din locuinţele celor vizaţi atît droguri de risc şi de mare risc, cît şi alte mijloace de probă.
Printre cele mai răsunătoare acţiuni sînt cele din luna aprilie 2015, cînd poliţiştii au ridicat 70 kg de cocaină, de culoare neagră, livrate din Germania, în valoare de 4,2 milioane euro. Pentru a le ascunde, cei în cauză injectaseră drogurile în pereţii interiori ai unor corpuri de mobilă. Toţi cei în cauză au fost arestaţi. În acest caz s-a colaborat cu autorităţile din Germania. În luna iulie, poliţiştii au ridicat 333 kg de heroină, care erau disimulate în rezervorul unui autotren şi au efectuat, în aceeaşi cauză, 5 percheziţii, ridicînd 136.000 euro, 2 autoturisme de lux, mai multe telefoane mobile, calculatoare şi laptop-uri. Şi în acest caz, membrii grupării au fost arestaţi şi cercetaţi sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.