În patru zile, amenzi de aproximativ 233.000 lei, aplicate de poliţişti

0
442

Pentru ca cetăţenii să petreacă sărbătoarea Anului Nou în condiţii de linişte şi siguranţă, aproximativ 200 de poliţişti maramureşeni au desfăşurat zilnic activităţi de prevenire şi combatere a activităţilor comerciale ilicite, depistare şi sancţionare a persoanelor care tulbură liniştea şi ordinea publică sau se abat de la normele rutiere în vigoare.
În perioada 31 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, poliţiştii maramureşeni au fost la datorie, în serviciul comunităţii, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în linişte.
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 58 de infracţiuni, cele mai multe de natură judiciară şi la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 802 sancţiuni contravenţionale, din care 597 au fost abateri de la normele rutiere. De asemenea, poliţiştii au reţinut 52 de permise de conducere şi au retras 18 certificate de înmatriculare. Valoarea amenzilor aplicate este de aproximativ 233.000 lei.

Furt de arbori la Petrova

Un bărbat, din localitatea Petrova, a reclamat la poliţie faptul că un consătean i-a tăiat şi i-a furat mai mulţi arbori. El a precizat că îl bănuieşte de comiterea faptei pe un tânăr, de 21 de ani, care i-a tăiat 12 arbori, de esenţă fag şi frasin, din pădurea pe care o deţine în locul numit Valea Neagră. Prejudiciul urmează a fi stabilit de reprezentanţii silvici. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Alcool confiscat în Buciumi

Sîmbătă, 2 ianuarie, un echipaj de poliţie din Şomcuta Mare, ce efectua serviciul de patrulare pe DN1C, în localitatea Buciumi, a efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism. Întrucât şoferul şi-a continuat deplasarea, poliţiştii au pornit în urmărirea lui şi au reuşit să-l oprească după aproximativ 600 metri. La volanul maşinii a fost identificat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din satul Codru Butesii, iar în urma controlului efectuat poliţiştii au găsit în autoturism 100 litri de alcool.
Întrucât bărbatul nu a putut prezenta poliţiştilor documente de provenienţă, alcoolul a fost confiscat, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional.

În Seini, un tînăr a furat 7.000 de euro

În data de 29 decembrie, un bărbat, din Seini, a sesizat poliţia că a fost victima infracţiunii de furt. El a declarat că, în noaptea de 28/29 decembrie, în timpul unei petreceri organizate în locuinţă, unul dintre participanţi i-a sustras suma de 7.000 euro.
În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat un tânăr, de 18 ani, din aceeaşi localitate, bănuit de comiterea faptei.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate, iar poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.