Intervenţii din prima zi a anului

0
508

Pompierii maramureşeni au lucrat la „foc continuu” încă din prima zi a anului 2016. Ei au fost solicitaţi să intervină, în primele trei zile ale anului, la 5 incendii izbucnite la coşuri de fum în localităţile Sighetu Marmaţiei, Borşa şi Tăuţii Măgherăuş. În toate cele 5 cazuri, a ars doar funinginea din coşul de evacuare a fumului.
În data de 3 ianuarie, pompierii din Borşa au intervenit la lichidarea unui incendiu izbucnit în camera de zi a unei locuinţe de pe strada Joseni. În urma incendiului, au ars locuinţa din lemn, învelită cu şindrilă, pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, mobilier şi textile. În Giuleşti a izbucnit un incendiu la podul unei case, la care au intervenit pompierii sigheteni şi pompierii civili din localitate. Flăcările au distrus circa 30 de metri pătraţi din acoperişul din lemn al casei şi diverse obiecte de îmbrăcăminte.
Luni dimineaţa, în Dămăcuşeni a izbucnit un incendiu la o seră. Pentru lichidarea acestuia au acţionat pompierii din Târgu Lăpuş. În urma incendiului, au ars 3 centrale termice, scule de tîmplărie, circa 20 de metri cubi de lemn de foc, 300 kg de îngrăşămînt chimic şi hala cazanelor. Tot ieri, prin numărul 112, a fost semnalat un incendiu în localitatea Piatra, la podul unei case. Pompierii din Sighetu Marmaţiei, împreună cu pompierii voluntari din Remeţi, au lichidat incendiul, în urma căruia au ars circa 30 de metri pătraţi din acoperişul din lemn al casei şi circa 10 metri pătraţi de perete din lemn.
De la începutul anului, medicii, paramedicii şi asistenţii SMURD au intervenit la 52 de solicitări.
Avînd în vedere faptul că, în ultima perioadă, au izbucnit foarte multe incendii la coşurile de fum, pompierii militari maramureşeni reamintesc cetăţenilor importanţa curăţării coşurilor de fum şi repararea fisurilor acestora. De asemenea, acestea trebuie izolate corespunzător faţă de matrialele combustibile ale acoperişurilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.