Persoane accidentate pe pîrtie

0
491

În perioada 2 – 3 ianuarie, jandarmii din cadrul Postului Montan Cavnic, împreună cu reprezentanţi ai formaţiunii Salvamont, au supravegheat pârtiile de schi.
• Sâmbătă, 2 ianuarie, în jurul orei 11.15, jandarmii din zona pârtiei de schi „Icoana”, din Cavnic, au fost sesizaţi că o persoană a alunecat pe gheaţă, în faţa centrului de închirieri, fiind posibilă o fractură. Jandarmii, împreună cu o echipă Salvamont, s-au deplasat la faţa locului unde i-au acordat primul ajutor victimei T.I. Melania, 39 de ani, din Curtea de Argeş, care avea dureri mari la mâna dreaptă. După imobilizare, cu atelă şi faşă elastică, persoana a fost îndrumată la spital.
• În aceeaşi zi, la ora 11.35, în zona pârtiei de săniuş a fost accidentată o persoană, de sex feminin, de către o altă persoană. Victimei F.C. Beatrice, 41 de ani, din Baia Mare, care avea dureri la piciorul stîng, i s-a acordat primul ajutor, fiind coborâtă la baza pârtiei.
• La ora 13.35, reprezentanţii Salvamont Cavnic au solicitat sprijinul jandarmilor pentru a ajuta o persoană, de sex feminin, V.L. Roxana, din Floreşti, judeţul Cluj, căzută pe pârtia Icoana, şi care acuza dureri la spate. Victima a fost coborîtă la punctul de prim-ajutor până la sosirea unui echipaj SMURD, care a transportat-o la spital.
• Un alt caz s-a petrecut la ora 17.20, pe pârtia „Roata 1”, unde, o persoană de sex feminin avea probleme la genunchiul drept. Victimei, B.P. Ileana, 23 de ani, din Cluj-Napoca, i s-a aplicat o faşă peste genunchi, după care a fost preluată de aparţinatori şi transportată la spital.
• Duminică, 3 ianuarie, la ora 14.30, salvamontiştii şi jandarmii montani au acordat primul ajutor unei persoane, de sex feminin, accidentate la pârtia de tubing, amenajată la baza pârtiei „Icoana”. Victima B.M. Klara, 25 de ani, din Gherla, acuza dureri la nivelul cefei. După aplicarea unui guler cervical a fost preluată de un echipaj SMURD.
• La ora 15.15, un instructor de schi, de la baza pârtiei „Icoana”, a solicitat sprijinul jandarmilor montani pentru a interveni în cazul unui copil, care şi-a pierdut cunoştinţa. O.M. Ionuţ, 13 ani, din Baia Mare, care prezenta momente de inconştienţă şi tremura, a fost preluat de un echipaj Smurd.
• La ora 16.45, a avut loc un alt accident în apropierea pârtiilor de tubing şi săniuş. Un bărbat şi două fetiţe au ieşit din zona pârtiei de sanie, intrând cu viteză într-un snowmobil, parcat lângă centrul de închirieri. Jandarmii i-au acordat ajutor fetiţei, M.A. Mihaela, de 9 ani, din Baia Mare, singura accidentată în urma coliziunii. Aceasta prezenta excoriaţii şi sângera la nivelul tibiei. I s-a aplicat un pansament steril şi faşă, fiind transportată, de către părinţii acesteia, la un centru medical.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.