Reîncepe asaltul pentru titlu

0
626

• U Alexandrion Cluj-Napoca – HCM Baia Mare •

În primul meci oficial al anului 2016, HCM Baia Mare va evolua azi, 6 ianuarie, la Cluj-Napoca, în compania U Alexandrion, într-o partidă programată de etapa 14 a Ligii Naţionale – prima din retur. În tur, în Baia Mare, HCM-ul se impunea la începutul sezonului cu 36-26 (19-11), clujencele nereuşind nici măcar o singură dată să fie în avantaj acasă la vicecampioanele României.

Băimărencele încep a doua parte a campionatului de pe locul 2 al clasamentului, cu 36 de puncte, HCM-ul fiind la trei puncte în urma liderului CSM Bucureşti. De altfel distanţa dintre cele două candidate la titlul naţional este dată tocmai de victoria pe care echipa din capitală a repurtat-o în faţa HCM-ului cu scorul de 24-21, tocmai în ultima etapă de tur.
“Este primul joc din acest an şi vine după o pauză de circa o lună şi jumătate de dispute în campionatul intern. Astfel încît privim această partidă ca pe o oportunitate de a lega din nou relaţiile de joc din cadrul echipei noastre”, a declarat antrenorul Aurelian Roşca.
Adversara băimărencelor a reuşit doar patru victorii în prima jumătate a Ligii Naţionale, cele 12 puncte astfel acumulate plasînd U Alexandrion abia pe locul 11. Clujencele au învins cu 28-27 Corona Braşov (etapa 2), cu 22-21 Măgura la Cisnădie (etapa 3), cu 32-28 HC Alba la Sebeş (etapa 5) şi cu 26-21 CSM Unirea Slobozia (etapa 10).
În tur, victoria a revenit fără drept de apel HCM-ului, care s-a impus cu 36-26, după primele 30 de minute de joc scorul fiind 19-11. O partidă în care clujencele nu s-au aflat niciodată în avantaj. Adriana Nechita, cu 9 goluri pentru gazde, şi Corina Biriş, cu 8 pentru clujence, erau la acea oră principalele marcatoare pentru echipele lor.
Meciul dintre U Alexandrion Cluj Napoca şi HCM Baia Mare din cadrul etapei 14 a Ligii Naţionale se dispută azi, 6 ianuarie, cu începere de la ora 18.00. Partida va fi transmisă în direct de Digi Sport 4 şi va fi arbitrată de Claudiu Belean şi Valentin Călina, observator fiind desemnat Gheorghe Năsturel.
Programul etapei 14 (prima a returului)
Miercuri, 6 ianuarie: HCM Roman – HC Zalău, ora 11; U Alexandrion Cluj-Napoca – HCM Baia Mare, ora 18, Digi Sport 4
Sîmbătă, 9 ianuarie: CSM Unirea Slobozia – HC Alba Sebeş, ora 11; CSM Ploieşti – CS Rapid USL Metrou Bucureşti, ora 17
Marţi, 12 ianuarie: SCM Craiova – HC Dunărea Brăila, ora 18, Digi Sport. Partidele ASC Corona 2010 Braşov – HCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti – CS Măgura Cisnădie s-au disputat ieri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.