Nedreptăţiţi de guvernanţi

0
668

Sindicaliştii Cartel Alfa Maramureş sunt indignaţi de faptul că salariul minim pe economie va fi majorat doar de la 1 mai 2016. Aceştia se consideră nedreptăţiţi, atâta timp cât aleşii de la nivel central au dat undă verde pentru creşterea propriilor venituri, dar n-au găsit de cuviinţă să adopte o măsură similară şi pentru celelalte categorii de angajaţi. Liderul Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu, crede că această creştere salarială ar fi putut să intre în vigoare de la începutul anului.

„Noi, sindicatele, am arătat că majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2016 nu ar fi avut nici un efect negativ. Ba mai mult, ar fi existat mai mulţi bani la bugetul de stat, pentru că mărindu-se salariul minim pe economie, automat se măresc procentual şi cotele către bugetul statului, mă refer la impozit, CAS şi toate aceste dări de stat. Dacă Guvernul a zis că aducem ţara într-o situaţie grea şi într-un deficit bugetar, mă întreb dacă mărirea indemnizaţiilor conducătorilor noştri cu 300% în decursul anului 2015 şi crearea acelor legi speciale nu aduce deficit?! De ce ne aliniem la salariile din ţările europene doar pentru conducători?! Deputaţii şi senatorii au salarii care se apropie foarte mult de cele ale unor ţări mult mai dezvoltate decât noi”, a conchis Florin Hossu.
În urma discuţiilor purtate cu sindicaliştii, guvernanţii au decis să aprobe majorarea salariului minim pe economie, dar această măsură va intra în vigoare doar de la 1 mai 2016. Lefurile minime vor creşte cu 19%, de la 1.050 la 1.250 lei/lună.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.