Ştiri din Ţara Lăpuşului

0
575

Campus şcolar în Tg. Lăpuş

Au fost finalizate lucrările la campusul şcolar, construit în imediata apropiere a Liceului teoretic „Petru Rareş”. Campusul dispune de: cantină cu 200 de locuri, 10 garsoniere pentru profesori, cămin cu 100 de locuri, bazin de înot, teren de sport, alei, parc, fîntînă arteziană, pe suprafaţa de 2,3 ha. Urmează să fie ridicat bustul lui Petru Rareş. Lîngă a doua intrare în liceu, se finalizează acoperirea unei alei ce duce pînă lîngă Campusul Şcolar. Pe tema finalizării campusului şcolar, a fost organizată o conferinţă de presă, în cadrul căreia au vorbit: Vasile Kraus, viceprimarul oraşului; arhitect-şef Eugenia Daniel şi ing. Grigore Buda, constructorul campusului.

Cămin de bătrîni în Coroieni

În comuna Coroieni, se construieşte un cămin pentru bătrîni, executant fiind firma Gricon SRL din Tg. Lăpuş, administrată de ing. Grigore Buda. Căminul de bătrîni are în jur o suprafaţă de 5.000 mp. Va dispune de 50 de locuri de cazare, pe două niveluri, cu grupuri sanitare, cantină şi ves­tiare. În ultima vreme, s-au realizat tencuieli, zugrăveli interioare şi exterioare, acoperişul se apropie de finalizare.

Centru cultural în Cerneşti

Ne atrage atenţia o clădire construită recent, Centrul cultural din comuna Cerneşti, realizat printr-o finanţare de 800.000 lei. Proiectul ,,Reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea aşezămîntului cultural din comuna Cerneşti”, proiectanţi Cubicon Invest SRL din Baia Mare şi BUD SRL din Negreşti-Oaş, a început în 10 noiembrie 2014 şi a fost finalizat în 10 decembrie 2015. Centrul cultural Cerneşti dispune de: sală de spectacole cu 200 de locuri, scenă (cu staţie de amplificare), vestiare pentru artişti, sală de festivităţi, bibliotecă comunală. Au avut loc primele acţiuni culturale: un concert de colinde, Revelionul tinerilor, expoziţie de fotografii Ilie Todoran. Aici funcţionează Ansamblul folcloric „Măgura” (50 de membri), coordonat de Radu Roman. • Este funcţională şi baza sportivă din Cerneşti, cu teren de fotbal, două vestiare, sală pentru arbitri, duşuri, grupuri sanitare. Informaţii de la primarul Nelu Şovre.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.