Grădiniţă nouă şi Centru social în Dăneştii Chioarului

0
999

O nouă grădiniţă şi un centru social de zi au fost inaugurate ieri în localitatea Dăneştii Chioarului, comuna Mireşu Mare. Investiţia, de peste 100.000 de euro, a fost realizată, în mare parte, din fonduri nerambursabile, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.
Astfel, începând de astăzi, 25 de micuţi vor avea un nou spaţiu, modern, în care îşi vor petrece timpul la grădiniţă. „Valoarea totală a investiţiei a fost de 105.000 de euro, din care 70% i-am primit prin GAL Maramureş-Vest, fonduri nerambursabile, iar diferenţa a fost acoperită din bugetul local, aproximativ 35.000 de euro. În acest spaţiu avem o grădiniţă dotată complet, pentru 25 de copii, cu încălzire centrală, racordată la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare. De asemenea, în cealaltă parte a clădirii avem un centru social de zi, care va funcţiona după un program stabilit cu cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, cu care avem un parteneriat, aici urmând să vină toate persoanele cu probleme sociale pentru a fi consiliate”, a declarat Virgil Prună, primarul comunei Mireşu Mare. Până acum, copiii preşcolari erau duşi la şcoala din Lucăceşti, însă acest lucru nu mai este necesar, ei având grădiniţa în localitate.
„Avem aici un spaţiu demn de o ţară europeană a anului 2016. Ne bucurăm cu atât mai mult pentru această investiţie cu cât ştim cu toţii care au fost condiţiile în care au stat copilaşii în ultimii ani. Eforturile noastre, ale autorităţilor locale au fost mari, dar iată că acum micuţii noştri vor fi primii care se vor bucura de acest spaţiu începând chiar din ziua de luni şi nu vor mai trebui transportaţi în Lucăceşti”, a explicat Lucica Mogoş, directorul centrului. Grădiniţa va funcţiona cu program normal. Asta deoarece, până în momentul de faţă, nu au existat solicitări pentru program prelungit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.