Obiective noi, de larg interes public şi o şcoală reabilitată în comuna Strîmtura

0
595

Primarul, ing. Ioan Pasere, s-a zbătut din răsputeri, fiind  sprijinit de către Consiliul local, pentru toţi copiii şi elevii comunei Strîmtura, să înalţe obiective noi, de larg interes public. Spaţiu suficient s-a găsit în curtea Şcolii Gimnaziale din centrul comunei Strîmtura, unde s-au pus bazele amenajării unei noi şi moderne baze sportive, care în perioada dinaintea Anului Nou 2016 a fost inaugurată.  Dispune de un teren cu gazon sintetic pe care se pot practica minifotbal, handbal, volei, tenis de cîmp etc.
Şcoala Gimnazială nr. 1 a fost complet înnoită. La această instituţie de învăţămînt strîmturean, frecventează cursurile şcolare peste 250 de elevi. Pentru aceştia s-au întreprins lucrări de mare amploare, necesare. Mai întîi, faţadei i s-a dat o înfăţişare nouă.  Apoi s-au executat ample lucrări de tencuieli şi zugrăveli, s-au înlocuit unde a fost cazul, ferestre şi uşi, s-au efectuat lucrări de igienizare şi o curăţenie impecabilă.  Centrala termică a fost verificată şi curăţată, iar lemne pentru iarnă au fost aduse în toate unităţile de învăţămînt. Se va construi în viitorul apropiat o nouă sală profesorală pentru confortul profesorilor, aşa încît, cei peste 250 de elevii de la Şcola Gimnazială nr. 1, în anul şcolar 2015-2016, învaţă într-o şcoală modernă.
Un alt obiectiv inaugurat la Strîmtura a fost un nou şi modern Centru de informare şi documentare turistică. În curtea Primăriei comunei s-a construit de la cota ,,zero” acest nou şi modern centru de acest profil. Clădirea este solidă, supraetajată şi va deservi comuna Strîmtura, dar şi multe alte localităţi de pe Valea Izei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.