Amenzi de peste 10.000 lei, aplicate de poliţiştii rutieri într-o singură zi

0
311

Luni, 11 ianuarie, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au desfăşurat activităţi pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Între orele 7.30 şi 21, poliţiştii au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie de pe raza municipiului şi, pentru neregulile constatate, au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 10.440 lei.
Având în vedere informarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie privind semnalarea unor precipitaţii importante pe raza judeţului Maramureş, poliţiştii rutieri recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.