Cercetat pentru că a lovit un poliţist

0
556

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului C.A.N., pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.
Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 07.01.2016, în jurul orei 20.10, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 108 A, pe raza localităţii Gârdani, persoana vătămată R.D.M., lucrător de poliţie, a fost lovită cu pumnul de către inculpatul C.A.N., fiindu-i cauzate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 9-10 zile de îngrijiri medicale.
La data de 09.01.2016, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare, însă magistraţii au decis să schimbe arestul preventiv cu arest la domiciliu.
Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Mită la frontieră

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului D.I.C., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În data de 27 octombrie 2015, inculpatul D.I.C. a promis suma de 400 euro martorului denunţător P.D.C., lucrător al poliţiei de frontieră, iar în data de 20 noiembrie, a reiterat promisiunea unei sume de bani şi a remis efectiv suma de 1.000 lei aceluiaşi lucrător de poliţie, în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor de serviciu ale acestuia, constând în furnizarea de informaţii cu privire la dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat, în scopul introducerii ilegale în ţară a unor ţigări provenite din Ucraina.
Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare, Tribunalului Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.