Cercetaţi pentru furt calificat

0
421

Doi tineri, din Vişeu de Jos, care au sustras mai multe bunuri dintr-un magazin, din Săcel, au fost identificaţi de poliţişti, la scurt timp de la sesizarea administratorului unei societăţi comerciale. El a declarat că, în noaptea de 12/13 ianuarie a.c., persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-un magazin de unde au sustras băuturi alcoolice, ţigări şi produse alimentare.
Activităţile de cercetare efectuate de poliţişti au dus la identificarea în scurt timp a doi tineri din Vişeu de Jos, bănuiţi de comiterea faptei. Bunurile sustrase, în valoare de aproximativ 3.000 lei, au fost recuperate şi restituite părţii vătămate.

Din joacă, doi copii au devenit “infractori” în Cavnic

O sigheteancă, în vârstă de 30 de ani, a sesizat poliţia că persoane necunoscute i-au provocat distrugeri la autoturism. Ea a precizat că, în timp ce se deplasa pe strada Victoriei, din Cavnic, persoane necunoscute au aruncat cu bucăţi de gheaţă şi zăpadă spre autoturism şi au distrus trapa din sticlă şi parbrizul.
Valoarea prejudiciului a fost estimată la 300 euro.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că doi minori, în vârstă de 12 şi 17 ani, din Cavnic, „se distrau” aruncând cu bucăţi de gheaţă şi zăpadă spre maşinile ce se deplasau pe strada Victoriei. „Distracţia” s-a transformat în infracţiune în momentul în care au provocat pagube uneia dintre maşini.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.
Potrivit prevederilor legale în vigoare, părinţii trebuie să-i despăgubească pe cei prejudiciaţi prin comiterea infracţiunilor de către minori.
Pe lângă răspunderea civilă care stipulează obligaţia de a despăgubi partea vătămată, minorii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani pot fi traşi la răspundere penală pentru faptele comise, în cazul în care se constată că au avut discernământ în momentul comiterii acestora.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.