Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe

0
677

La Palatul Patriarhal din Bucureşti, s-a întrunit Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sub preşedinţia Preaferici­tului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
La lucrările Sfântului Sinod  a participat şi Prea­sfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.
Sfântul Sinod a încredinţat mandatul său Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru susţinerea poziţiei Bisericii Ortodoxe Române la Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, care va avea loc între 22 şi 28 ianuarie 2016 la Centrul de conferinţe al Patriarhiei Ecumenice de la Chambésy (lângă Geneva, Elveţia). Scopul acestei sinaxe este de a evalua şi valida textele propuse spre aprobare la viitoarea întrunire a Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, anunţată pentru luna iunie 2016, în preajma sărbătorii Rusaliilor.
Printr-o altă hotărâre, Sfântul Sinod al BOR a luat act cu apreciere de iniţiativa cetăţenească pentru amendarea Articolului 48 din Constituţia României, în sensul precizării că familia este constituită prin căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Această iniţiativă a mirenilor din mai multe culte este sprijinită de Biserica Ortodoxă Română, pentru că exprimă învăţătura acesteia despre familie, precum şi poziţia sa constantă din punct de vedere juridic.
Printr-o altă hotărâre se reînnoieşte apelul Sfântului Sinod de ajutorare a comunităţilor parohiale cu venituri reduse, în special din mediul rural, de către parohiile cu posibilităţi financiare mai mari, precum şi de identificarea unor noi modalităţi şi mijloace de întrajutorare frăţească.
Sfântul Sinod a solicitat eparhiilor să examineze impactul pe care îl au noile reglementări privind sprijinul acordat de stat cultelor recunoscute din România asupra activităţilor edilitare şi social-filantropice ale Bisericii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.