Simpozion ştiinţific studenţesc

0
765

Sâmbătă, 16 ianuarie 2016, la Centrul Universitar Nord Baia Mare, Departamentul de Specialitate cu Profil Psihopedagogic, s-a desfăşurat Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice a studenţilor şi cadrelor didactice. La manifestarea de anvergură academică au participat studenţii din anii I, II şi III de la Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar, masteranzi de la Programa de studii masterale din cadrul Facultăţii de Litere, precum şi câţiva dintre profesori: lector univ. dr. Florina Achim şi lector univ. dr. Alina Boja. Manifestarea a purtat girul organizatoric al conf. univ. dr. Monica Maier.
Temele prezentate au fost deosebit de interesante, participative, implicându-i pe toţi cei de faţă, aşa încât succesul a devenit garantat. Au expus lucrări de un înalt nivel pedagogic: profesor pentru învăţământul primar şi preşcolar Carmen Covîza de la Liceul de Arte din Baia Mare, profesor pentru învăţământul primar şi preşcolar Sanda Filip de la Şcoala Gimnazială Lăpuş. Dintre studentele care s-au prezentat cu lucrări, au excelat: Mariana Ana Butoi, Ioana Petrovan David, Florina Borota, Condurache Vasilica, Anca Silaghi.
În acest peisaj atât de special, dominat de sexul frumos de la P.I.P.P. Baia Mare, cercetătorul dr. Ilie Gherheş, de la Muzeul Satului din Baia Mare, a prezentat o lucrare despre valorificarea elementelor de istorie locală şi a valenţelor educative ale patrimoniului cultural naţional.
Discuţiile purtate pe marginea fiecărei teme prezentate, lipsa de inhibiţie a studentelor implicate şi antrenate în „jocul” interesant al performării metodelor didactice prezentate ne-au convins că învăţământul primar şi preşcolar universitar nord-băimărean este pe un drum ascendent. dătător de bune speranţe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.