Marius Dănilă – de zece ani în lotul zimbrilor

0
510

La doar patru zile de la reunirea lotului, Călin Matei, preşedintele vicecampioanei României, anunţă prelungirea raporturilor contractuale pentru o perioadă de încă 3 ani cu jucătorul Marius Octavian Dănilă.
Născut la Suceava pe data de 8 martie 1987, Marius Dănilă (1,94 cm, 108 kg) evoluează în linia a doua, fiind unul dintre cei mai longevivi jucători ai CSM Ştiinţa Baia Mare. A început rugby-ul la CSŞ Gura Humorului, fiind pentru prima oară legitimat la seniori pe data de 10 martie 2004. Doi ani mai tîrziu, pe data de 29 iulie 2006, la sfaturile fostului căpitan de echipă Mihai Macovei, a acceptat să semneze cu clubul băimărean. În aceşti nouă ani şi şase luni, cel ce în şcoala gimnazială a cochetat pentru o scurtă perioadă cu handbalul, a reuşit să fie prezent la cele mai importante succese ale zimbrilor băimăreni. A jucat nu mai puţin de cinci finale de SuperLigă, trei din postura de titular, iar două ca rezervă. La fel s-a întîmplat şi în Cupa României, unde a evoluat tot în cinci finale (3 titular – 2 rezervă). Cea de-a unsprezecea finală în care a fost prezent a fost cea a Cupei Regelui, ediţia I, găzduită pe data de 12 septembrie 2015.

constantin eneConstantin Ene rămîne zimbru încă doi ani

Oficialii CSM Ştiinţa Baia Mare anunţă prelungirea raporturilor contractuale pentru o perioadă de 2 ani cu jucătorul Constantin Ene. Născut în capitală pe data de 8 august 1984, jucătorul din linia a treia (1,85 cm – 100 kg) a evoluat pentru prima oară la Rugby Club Zimbri Dinamo Bucureşti, prima legitimare datînd pe data de 8 decembrie 1998. Patru ani mai tîrziu s-a transferat la Metrorex Republica Bucureşti, club pentru care a jucat doar un an şi patru luni. Pe data de 21 octombrie 2003 semnează cu Dinamo Bucureşti, iar din martie 2004 evoluează pentru CS Contor Zenner Universitatea Arad. Începînd cu data de 5 septembrie 2007 este oficial jucătorul vicecampioanei României, CSM Ştiinţa Baia Mare. În cei opt ani şi patru luni petrecuţi în Nordul ţării, Constantin Ene a reuşit pe de o parte să fie prezent în nu mai puţin de opt finale, toate ca titular: 5 în SuperLiga de Rugby, 2 în Cupa României şi 1 în Cupa Regelui, fiind desemnat în trei dintre ele să poarte banderola de căpitan de echipă.

BIDZINA SHAMKARADZEGruzinul Bidzina Shamkaradze şi-a prelungit contractul cu vicecampioana

În cursul zilei de joi, Călin Matei, preşedintele CSM Ştiinţa Baia Mare, a anunţat prelungirea raporturilor contractuale pentru o perioadă de 2 ani cu jucătorul de origine georgiană Bidzina Shamkaradze. Internaţionalul gruzin născut pe data de 2 octombrie 1983 (1,70 cm – 82 kg) a început rugby-ul la Lokomotiv Tbilisi, evoluînd şi la Walsall RUFC şi Armia Tbilisi. Primul club din România pentru care a jucat a fost cel de la malul mării, fiind legitimat la RCJ Farul Constanţa în intervalul 2006-2011. Pentru o perioadă de 11 luni a evoluat la Timişoara, iar din 24 ianuarie 2014 îmbracă tricoul zimbrilor băimăreni. Mijlocaşul la grămadă georgian a reuşit în aceşti doi ani să joace 4 finale, toate ca titular, fiind prezent în 2 de SuperLigă, 1 de Cupa României, plus cea inaugurală a Cupei Regelui.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.