ANAF modifică procedura de înregistrare în scopuri de TVA

0
377

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală modifică ordinul pentru aprobarea „Procedurii de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată şi va publica un nou formular de decizie, avînd în vedere intrarea în vigoare a noii legislaţii fiscale la începutul acestui an.

ANAF aminteşte faptul că, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 22/13 ianuarie 2016, au fost publicate Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, potrivit cărora înregistrarea în scopuri de TVA este valabilă începînd cu data comunicării deciziei de aprobare a procedurii. În plus, începînd cu data de 1 ianuarie 2016 au intrat în vigoare Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, acte normative prin care s-au adus atît modificări de formă vechilor coduri, cît şi modificări de fond unor dispoziţii legale.

Renumerotarea articolelor din Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală şi modificarea dispoziţiilor legale privind termenul de contestare a actelor administrative fiscale impun adaptarea procedurii de înregistrare în scopuri de TVA a persoanelor impozabile care solicită înregistrarea, înainte de realizarea de operaţiuni din sfera TVA, sau a celor care optează pentru înregistrarea în scopuri de TVA, chiar dacă cifra de afaceri realizată în cursul unui an calendaristic este inferioară plafonului de scutire – se mai arată în comunicatul ANAF.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.