Bugetul comunei Ardusat, grevat de amenzi neplătite

0
963
Sediul Primăriei Ardusat

Una dintre problemele cu care comuna Ardusat se confruntă de ceva vreme este faptul că bugetul Primăriei este împovărat de amenzile primite şi neplătite de cetăţenii localităţii.
Aceştia, în special de etnie romă, iau amenzi, însă nu le şi plătesc. Astfel, sumele respective figurează în bugetul local ca venituri, dar neîncasate. În consecinţă, Primăria primeşte, în fiecare an, bani mai puţini de la bugetul de stat şi totul se întâmplă din cauza acestor amenzi neplătite: „Avem probleme la plata taxelor şi impozitelor locale pentru că sunt cetăţeni de etnie romă care au amenzi. Deci avem de recuperat bani din această categorie de creanţe, pentru că-i mai prind prin vamă şi le mai dau câte o amendă destul de mare. Noi am făcut popriri şi somaţii de plată pe unde am putut, pe cei care au salarii şi aşa şi-au mai plătit, că altfel nu le eliberăm adeverinţe fiscale, dacă nu-şi achită înainte obligaţiile, dar este greu, pentru că sumele nerecuperate sunt consistente. Banii aceştia figurează ca venit la primărie, dar noi nu-i putem încasa şi ne încărcăm doar în contabilitate. Plus că pe formulă primim bani mai puţini”, a declarat Vasile Rus, primarul comunei Ardusat

Amenzi de 60.000 de lei doar pentru o prostituată!

Un exemplu elocvent al gravităţii problemei cu care se confruntă administraţia locală este şi cel al unei femei, din cartierul romilor, care oferea servicii sexuale pentru bani. Aceasta a acumulat amenzi, şi implicit datorii către bugetul local, de circa 15.000 de euro!
„Avem probleme de acest gen şi nu numai la amenzile auto, ci şi la cele date de ordinea publică. Am avut acolo, în cartierul romilor, persoane penalizate pentru prostituţie. Numai o singură femeie are vreo 60.000 de lei amendă şi acum nu mai stă nici la noi, pentru că a fost internată cred la un centru de protecţie a mamei cu copilul, aşa că o să-i trimitem toate procesele verbale la primăria pe raza căreia domiciliază acum. Pentru a ne descărca din gestiune. Nu-i putem da nici muncă în folosul comunităţii, că nu mai e aici. Problema este că alţii dau amenzi, dar nu se gândesc şi la consecinţe că efectiv nu ai de unde le încasa. Aşa că ne încarcă cu sume pe care nu le putem recupera şi apoi noi trebuie să umblăm prin instanţă ca să anuleze amenzile”, a conchis şeful administraţiei locale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.